AdSenseBanner

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Γ. Νικητιάδης: Αναγκαίος ο ενιαίος φορέας τουρισμού για την Κρήτη


Την αναγκαιότητα της «δημιουργίας ενιαίου φορέα τουρισμού για την Κρήτη σε μία περίοδο όπου αλλάζουμε στρατηγική, αλλάζουμε στόχους, φτιάχνουμε μια νέα ταυτότητα για την Ελλάδα», επεσήμανε, από το Ρέθυμνο, δεύτερο σταθμό της επίσκεψης του στην Κρήτη, ο υφυπουργός Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης. Ο υφυπουργός συναντήθηκε με φορείς και τουριστικούς παράγοντες του νομού σε σύσκεψη στο Επιμελητήριο Ρεθύμνου και συζήτησε μαζί τους θέματα και προτάσεις που αφορούν στον τουρισμό.

«Πρέπει να γίνουν βήματα μπροστά και δε δικαιούται κανείς που ασχολείται με τον τουρισμό στο νομό και σε όλη την Κρήτη να μην κάνει βήματα, όπως για παράδειγμα ο Ενιαίος Φορέας Τουρισμού, που δημιούργησαν στην Ρόδο», ανέφερε ο υφυπουργός επισημαίνοντας πως θα πρέπει να ασχοληθούν οι πράκτορες και με τις ηλικίες τουριστών άνω των 55 ετών.

«Όλος ο κοινωνικός τουρισμός που αναπτύσσεται το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι ο λεγόμενος fifty five plus… Σημαίνει 55 ετών και πάνω δηλαδή τα εκατομμύρια των ευρωπαίων πολιτών που μεγαλώσανε παντρευτήκανε, μεγάλωσαν τα παιδιά τους, που δεν έχουν πλέον ανάγκες μεγάλες και υποχρεώσεις, που έχουν τη δυνατότητα να γυρνάνε την Ευρώπη όλο το χρόνο. Σε αυτούς πρέπει να στοχεύσετε και να ενδιαφερθείτε».

Στην Ισπανία, την οποία επισκέφθηκε και έφερε ως άλλο παράδειγμα έχουν οργανώσει διάφορα είδη τουρισμού, συνεργάζονται με ταμεία και προετοιμάζονται συνέχεια για τις επόμενες τουριστικές περιόδους: «Εγώ θα το κάνω αυτά που έμαθα, που είδα και ενημερώθηκα αλλά θα τα κάνω συνολικά για όλη τη χώρα. Εσείς οφείλεται να ασχοληθείτε και σε επίπεδο νομού με όλες τις μορφές τουρισμού», τόνισε ο κ. Νικητιάδης και έφερε ως παραδείγματα τον Θρησκευτικό τουρισμό και τον οινικό τουρισμό.

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails