AdSenseBanner

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

4 νέα προγράμματα ανάπτυξης τουρισμού


Τέσσερα νέα προγράμματα για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, συνολικού προϋπολογισμού 107 εκατ. ευρώ είναι υπό εξέλιξη ενώ παράλληλα αξιολογούνται και προγραμματίζονται περισσότερα από 50 έργα σε διάφορες κατηγορίες συνολικού προϋπολογισμού περίπου 134 εκατ. ευρώ. Αυτό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης μιλώντας σήμερα σε γεύμα εργασίας που οργάνωσε η South East Group, χορηγός της 11ης Prodexpo, με θέμα την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας μέσω της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου.

Ο κ. Γ.Νικητιάδης ανέφερε ότι τα δυο πρώτα προγράμματα, για τον "Πράσινο Τουρισμό" και τον "Εναλλακτικό Τουρισμό", προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ και 28 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, έχουν ήδη δρομολογηθεί ενώ τα δυο άλλα ("Εκσυγχρονίζομαι στον Τουρισμό" προϋπολογισμού 27 εκατ. ευρώ και "Συνεργάζομαι - Καινοτομώ στον Τουρισμό" προϋπολογισμού 22 εκατ. ευρώ) θα ξεκινήσουν στις αρχές του επόμενου έτους.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού αναφερόμενος στα έργα που προγραμματίζονται και βρίσκονται στο στάδιο της αξιολόγησης σημείωσε ότι 22 έργα προϋπολογισμού 36 εκατ. ευρώ αφορούν στην "Αξιοποίηση πόλων τουριστικής ανάπτυξης", 17 έργα προϋπολογισμού 13,5 εκατ. ευρώ για "Διαδρομές - Μονοπάτια", 9 έργα προϋπολογισμού 35,5 εκατ. ευρώ για "Τουριστικούς Λιμένες", 4 έργα προϋπολογισμού 26,5 εκατ. ευρώ για "Μουσεία", και 5 έργα προϋπολογισμού 22 εκατ. ευρώ για την "Αξιοποίηση Δημόσιων Τουριστικών Ακινήτων".

Αυτές οι δράσεις και τα έργα διαχέονται σε όλη την χώρα και θα ενισχύσουν όχι μόνο τις τοπικές οικονομίες και την απασχόληση ,ήδη από την κατασκευή τους, αλλά θα δώσουν αναπτυξιακή ώθηση και θα δημιουργήσουν επιπλέον θέσεις εργασίας στη μετέπειτα λειτουργία τους, όπως υπογράμμισε ο κ. Γ.Νικητιάδης.

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails