AdSenseBanner

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Ανοιχτή για το κοινό η Ακρόπολη


Άνοιξε για το κοινό  ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, καθώς έληξε η στάση εργασίας που πραγματοποίησαν οι μόνιμοι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού, σε ένδειξη συμπαράστασης στους συμβασιούχους.

Από το πρωί χθες, έξω από τον αρχαιολογικό χώρο είχαν συγκεντρωθεί για τρίτη μέρα συμβασιούχοι του ΥΠΠΟ, που διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους και την καταβολή των δεδουλευμένων τους, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν παρατεταγμένοι στην κεντρική είσοδο. Δεκάδες τουρίστες από το πρωί περίμεναν να εισέλθουν στον αρχαιολογικό χώρο.

Μικρή ένταση δημιουργήθηκε όταν οι αστυνομικές δυνάμεις άφησαν ένα ζευγάρι τουριστών να μπει στον Ιερό Βράχο, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των συγκεντρωμένων, καθώς και όταν επιτράπηκε η είσοδος σε τουρίστες από την πλαϊνή είσοδο στη Διονυσίου Αεροπαγίτου. Μήνυμα αλληλεγγύης του Μανόλη Γλέζου στους εργαζομένους μετέφερε η υποψήφια Δήμαρχος του Δήμου Αθηναίου κα Ελ. Πορτάλιου. Το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς χαρακτήρισε «ύβρη και μέγιστη βεβήλωση την έφοδο των ΜΑΤ στον ιερό βράχο της Ακρόπολης που κινούμενοι εναντίον των εργαζομένων παραβίασαν και κατέλαβαν τον χώρο της Ακρόπολης, γεγονός που έχει να γίνει από την εποχή των Ναζί.

Αυτός είναι ο πολιτισμός της κυβέρνησης». Την συμπαράσταση στους εργαζομένους εξέφρασαν με δηλώσεις και την παρουσία τους οι βουλευτές Κυριάκος Κριτσωτάκης του ΣΥΡΙΖΑ και Γ. Μαυρίκος του ΚΚΕ. Ο πρόεδρος των εργαζομένων Νίκος Χασομέρης δήλωσε πως το σωματείο θα συνεδριάσει για να αποφασίσει τις επόμενες κινητοποιήσεις των συμβασιούχων. Αστυνομικές δυνάμεις καθώς και ομάδα των εργαζομένων παραμένουν στην κεντρική είσοδο του ιερού βράχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails