AdSenseBanner

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Αύριο τα εγκαίνια του Αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου


Θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των Μεσογειακών Αγώνων

Το νέο κτίριο του αεροσταθμού του Αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου, εγκαινιάζεται αύριο το μεσημέρι από τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Μαγκριώτη.

Το συνολικό έργο περιλαμβάνει: Tο vέο κτίριο του Αεροσταθμού, συνολικού εμβαδού 8.924,14m2, με πλήρεις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις. Tο κτίριο Πυροσβεστικού Σταθμού, συνολικού εμβαδού 497m2 και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του νέου Αεροσταθμού, επιφάνειας 42.000 m2, στον Κρατικό Αερολιμένα Νέας Αγχιάλου (ΚΑΝΑ) που βρίσκεται στο Νομό Μαγνησίας.

Η κατασκευή του έργου θα καλύπτει τις ανάγκες της Θεσσαλίας καθώς και της ευρύτερης περιοχής εξυπηρετώντας τη διακίνηση τουριστών και επιβατών από το εξωτερικό. Παράλληλα, θα δίνει τη δυνατότητα αεροπορικής σύνδεσης της Θεσσαλίας με εσωτερικούς προορισμούς.

Επισημαίνεται ότι ο νέος Αεροσταθμός του ΚΑΝΑ θα εξυπηρετήσει σχεδόν αποκλειστικά το σύνολο των αθλητικών δραστηριοτήτων της ευρύτερης περιοχής κατά τη διάρκεια των Μεσογειακών Αγώνων του 2013.

Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός του έργου βασίστηκε στα διεθνή πρότυπα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, ώστε να είναι εύκολη η πρόσβασή τους στο χώρο στάθμευσης των αυτοκινήτων, στο πεζοδρόμιο και στο κτίριο του Αεροσταθμού. Επίσης έχουν προβλεφθεί ειδικές θέσεις στάθμευσης

πηγή: http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails