AdSenseBanner

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Χαμηλές οι τιμές των τουριστικών πακέτων για Ελλάδα


Στη διεθνή τουριστική έκθεση του Λονδίνου (World Travel Market 7-10 Νοεμβρίου) θα δοθεί η πρώτη μάχη των τουριστικών κρατήσεων προς την Ελλάδα, δίνοντας έτσι ένα σαφές στίγμα για το πως θα κινηθούν αφίξεις και έσοδα για το 2011, με το βραχνά της αύξησης ή μη του ΦΠΑ στις τουριστικές επιχειρήσεις να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις ελλήνων και διεθνών Tour Operator's.

Οπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των εν ελλάδι τουριστικών γραφείων-πρακτόρων (Hatta), Γιώργος Τελώνης, διάχυτη είναι η αβεβαιότητα στις τάξεις των ελλήνων επιχειρηματιών που θα διαπραγματευτούν τα συμβόλαια με τους πράκτορες του εξωτερικού, καθώς ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ από το 11% σε υψηλότερα μεγέθη, μετά την υπογραφή των συμφωνίων, θα τινάξει στον αέρα τις διαπραγματεύσεις και θα υποθηκεύσει τη βιωσιμότητα των ελληνικών επιχειρήσεων.

Εαν δεν υπάρξει δέσμευση της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας, για το τι μέλλει γενέσθαι με το συντελεστή ΦΠΑ, ειδικά πριν την έναρξη της WTM, είναι βέβαιο ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις θα αναγκαστούν για μια ακόμα φορά να απορροφήσουν πιθανή αύξηση του, γεγονός που δεν το αντέχουν, όπως χαρακτηριστικα τονίζει ο κ. Τελώνης. "Πρέπει το αρμόδιο υπουργείο να δεσμευτεί τι πρόκειται να κάνει στον άξονα ΦΠΑ, προκειμένου τα τουριστικά γραφεία να γνωρίζουν σε τι τιμές θα διαπραγματευτούν τα συμβόλαια του 2011" σημειώνει με νόημα ο κ. Τελώνης.

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails