AdSenseBanner

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι δράσεις του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού για την αύξηση της τουριστικής κίνησης τη νέα τουριστική περίοδο 2011, με τον αρμόδιο υφυπουργό Γιώργο Νικητιάδη να εκφράζει την αισιοδοξία του για τα τουριστικά μεγέθη της χώρας.

Ο κ. υφυπουργός μιλώντας σε δημοσιογράφους, υπογράμμισε ότι το 2011 τόσο οι αφίξεις όσο και τα έσοδα θα κινηθούν ανοδικά σε σχέση με το 2010. Χωρίς να θέλει να προσδιορίσει το ακριβές ποσοστό ανόδου έκανε λόγο για διψήφια ποσοστά στις αφίξεις, αλλά και για σημαντική άνοδο των εσόδων.

Σε ό,τι αφορά το σκέλος των δράσεων του υπουργείου, αύριο θα λάβει χώρα συνάντηση εκπροσώπων 18 αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους με την πολιτική ηγεσία. Στη συνάντηση θα μετέχουν και οι περιφερειάρχες από τους εν Ελλάδι τουριστικούς προορισμούς, προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις τους για την προσέλκυση αυτών των εταιριών στη χώρα μας.

Η δυναμική με την οποία κινούνται οι αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους στην Ελλάδα αποδεικνύεται και από τις πτήσεις της Easy Jet σε ελληνικούς προορισμούς. Ηδη για φέτος, όπως τονίζεται μετέφερε 1,1 εκατ. τουρίστες. Παράγοντες του υπουργείο εκτιμούν ότι για τη νέα περίοδο η έτερη μεγάλη αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους, η Rynair , μπορεί να φτάσει και τους 1 εκατομμύρια επιβάτες, αν και εφόσον ευοδωθούν οι διαπραγματεύσεις με την ελληνική πλευρά.

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails