AdSenseBanner

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Μετά τις εκλογές οι εξελίξεις στο μέτωπο των αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους στην Ελλάδα


Μετά τις εκλογές οι εξελίξεις στο μέτωπο των αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους στην Ελλάδα

Μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για την προσέλκυση των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους (Low Cost Carriers) στην Ελλάδα, ενώ οι ενδεχόμενες ανακατατάξεις σε επίπεδο περιφερειαρχών, πιθανόν να σημάνουν μικρή καθυστέρηση στην ευόδωση του σχεδίου προσγείωσης των Low Cost Carriers σε ελληνικούς προορισμούς.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, σε προγραμματισμένη συνάντηση με τους εκπροσώπους διεθνών αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους, παρουσία και φορέων του τουρισμού, απηύθυνε πρόσκληση για συνεργασία παρέχοντας τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια αυτή και θα παράσχει κάθε δυνατή διευκόλυνση σε επιχειρησιακό επίπεδο.

Σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Τουρισμού, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τέθηκε το ζήτημα της συνδιαφήμισης των εταιρειών με τον ελληνικό τουρισμό, με κονδύλια προερχόμενα από τις Περιφέρειες, τα οποία ωστόσο θα "διοχετεύονται" μέσω των τουριστικών φορέων στις αεροπορικές εταιρείες.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, μέλος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, υπογράμμισε ότι το σημαντικό για την Ελλάδα είναι να προσγειώνονται ολοένα και περισσότερα αεροπλάνα αεροπορικών εταιρειών γεμάτα από τουρίστες. "Είναι ζήτημα βιωσιμότητας του ελληνικού τουρισμού", τόνισε ο κ. Αγγελόπουλος σημειώνοντας ότι ιδιώτες και κράτος μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο, με τις περιφέρειες, στο νέο Καλλικρατικό περιβάλλον, να μπορούν να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στο ζήτημα αυτό.

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails