AdSenseBanner

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Συνάντηση Προέδρου Ξ.Ε.Ε με τον Υπουργό Πολιτισμού-Τουρισμού


Επίσημη συνάντηση με τον Υπουργό Πολιτισμού - Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο είχε ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γιώργος Τσακίρης και ο Γενικός Διευθυντής του ΙΤΕΠ κ. Διονύσης Χιόνης την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου.

Η συζήτηση, που διεξήχθη στο γραφείο του Υπουργού σε θετικό κλίμα, κατέληξε σε μια σειρά από δεσμεύσεις από την πλευρά του Υπουργού με διπλή κατεύθυνση:

άμεση επίλυση των θεμάτων που εμπίπτουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Υπουργείου Πολιτισμού- Τουρισμού
προώθηση και υποστήριξη των αιτημάτων του κλάδου σε συναρμόδιους υπουργούς.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν διεξοδικά μεταξύ άλλων, η συνεργασία Ξ.Ε.Ε. – Υπουργείου με σκοπό την εξεύρεση λύσης στο φλέγον θέμα της καταβολής αμοιβών στους φορείς συλλογικής διαχείρισης πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων, η μη περαιτέρω αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ, η γενικότερη στρατηγική του Υπουργείου σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης , καθώς και η ανάγκη εντονότερης διαφημιστικής προβολής της χώρας.

Ο Πρόεδρος του ΞΕΕ θεώρησε ιδιαίτερα εποικοδομητική τη συνάντηση με τον Υπουργό Πολιτισμού - Τουρισμού, αφού για πρώτη φορά υπήρξαν δεσμεύσεις εκ μέρους της Πολιτείας για καίρια θέματα που αφορούν την ανάπτυξη και λειτουργία του τουριστικού τομέα.

πηγή: grhotels.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails