AdSenseBanner

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Εκτός Internet η μισή Ευρώπη


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διεξήγαγε μια μεγάλη έρευνα σε όλες τις χώρες της Ένωσης, θέλοντας να διερευνήσει το βαθμό διείσδυσης των νέων τεχνολογιών στην καθημερινότητα των Ευρωπαίων πολιτών. Σύμφωνα με τα ευρήματα, το 43% των νοικοκυριών στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει πρόσβαση στο Internet, με το υψηλό κόστος των ευρυζωνικών συνδέσεων να είναι ένα συνηθισμένο παράπονο.

Από αυτούς που έχουν σύνδεση στο Internet, το 30% διαμαρτύρεται για διακυμάνσεις στην ταχύτητα, ενώ ένα ακόμη υψηλότερο ποσοστό (36%) αναφέρει διακοπές σύνδεσης. Το ένα πέμπτο του πληθυσμού λέει ότι ο ISP με τον οποίο έχει συμβόλαιο μπλοκάρει την πρόσβαση σε συγκεκριμένο περιεχόμενο ή/και εφαρμογές.

Τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα σοβαρά για την Κομισιόν, η οποία θέτει ως άμεση προτεραιότητα την ενίσχυση του ανταγωνισμού, έτσι ώστε να πέσουν οι τιμές και να βελτιωθεί η ποιότητα των υπηρεσιών. Η Ψηφιακή Ατζέντα της Επιτροπής προβλέπει, μεταξύ άλλων, την πρόσβαση όλων των Ευρωπαίων στο Internet. Αν και κανείς δε θα πει όχι σε μείωση του κόστους για μια broadband σύνδεση, δε γνωρίζουμε τι ακριβώς σκοπεύει να κάνει η Κομισιόν με το 23% των Ευρωπαίων που δηλώνει ότι δεν ενδιαφέρεται για πρόσβαση στο Internet.

πηγή: pcmagazine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails