AdSenseBanner

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Στο φως ο υποβρύχιος πλούτος


"Πάτο πιάνουν" κάθε μέρα δύτες και ερευνητές στο Αιγαίο, προς αναζήτηση ενάλιων αρχαιοτήτων. Σημαντικά υποβρύχια ευρήματα έρχονται στην επιφάνεια κάνοντας πιο πλούσια την Ελληνική ιστορία. Παρά την δυσμενή οικονομική κατάσταση οι μελέτες συνεχίζονται με επιτυχία και σημαντικά ευρήματα μελετώνται διεξοδικά.

"Δεν είναι από τις χρονιές που είχαμε χρήματα, όμως φέραμε σε πέρας το επιχειρησιακό πρόγραμμα" δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η τμηματάρχης ενάλιων αρχαιοτήτων, Αγγελική Σίμωση.

"Το ερευνητικό κομμάτι πάει πολύ καλά", προσθέτει.

Στα άμεσα σχέδια της Εφορείας Αρχαιοτήτων είναι η ανεύρεση χώρου προκειμένου να στεγαστεί το νέο Εθνικό Μουσείο Ενάλιων Αρχαίων, η ίδρυση του οποίου εγκρίθηκε μετά από 34 χρόνια της υπηρεσίας του.

"Αυτό που περιμένουμε είναι να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος που ήδη αναζητούμε στο Φαληρικό Δέλτα ή στον Πειραιά" τονίζει η Τμηματάρχης της υπηρεσίας.

Η υπηρεσία αυτή συστάθηκε μετά τις έρευνες του γνωστού Γάλλου εξερευνητή και ωκεανογράφου, Ζακ-Υβ Κουστώ στην περιοχή του Αιγαίου. Όλα αυτά τα χρόνια αρχαιολόγοι και ερευνητές φέρνουν στο φως σημαντικά στοιχεία της "βυθισμένης ιστορίας".

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails