AdSenseBanner

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Επίσκεψη Γ. Νικητιάδη στην Κέρκυρα


Το νέο πολιτικό σχεδιασμό της Κυβέρνησης για τον ελληνικό τουρισμό, ανέπτυξε στους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους τουριστικούς φορείς της Κέρκυρας, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε σήμερα στο νησί του Ιουνίου.

Ο υφυπουργός συνοδευόμενος από την Βουλευτή Κερκύρας του ΠΑΣΟΚ κυρία Άντζελα Γκερέκου και τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Ηλία Μπεριάτο επισκέφθηκε την μαρίνα στα Γουβιά όπου είχε συνάντηση με τον διευθυντή εκμετάλλευσης της μαρίνας κ. Κουτσοδόντη και με αλιείς της περιοχής οι οποίοι του έθεσαν το θέμα ανάπτυξης των υποδομών τόσο της μαρίνας όσο και της ευρύτερης περιοχής. Ο κ. Νικητιάδης δεσμεύτηκε να προωθήσει το θέμα και ζήτησε από τους αλιείς να του καταθέσουν ολοκληρωμένη πρόταση για τη διαμόρφωση ειδικού χώρου εντός των ορίων της μαρίνας που θα εξυπηρετεί τα αλιευτικά σκάφη.

Αμέσως μετά ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού επισκέφθηκε το Αχίλλειο όπου περιηγήθηκε στους εσωτερικούς χώρους θαυμάζοντας τις μοναδικές τοιχογραφίες που κοσμούν την έπαυλη. Στο Αχίλλειο ο κ. Νικητιάδης είχε συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων στο καζίνο οι οποίοι του εξέθεσαν το εργασιακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν μετά την ιδιωτικοποίηση και δεσμεύτηκε να αναζητήσει τρόπο διασφάλισης των θέσεων εργασίας τους. Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη του στο Αχίλλειο ο κ. Νικητιάδης δήλωσε: «αυτός ο πλούτος της Κέρκυρας δεν μπορεί να παραμένει ανεκμετάλλευτος. Οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του τουρισμού της Κέρκυρας πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε να αναδείξουν τη μοναδικότητα του Αχίλλειου και να το μετατρέψουν σε πηγή εσόδων» ενώ υπογράμμισε ότι βρίσκεται στην τελική ευθεία για την υπαγωγή του στο ΕΣΠΑ, η διαμόρφωση του Αχιλλείου και του περιβάλλοντος χώρου.

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails