AdSenseBanner

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Πάνω από 20 φορές "κλειστή" η Ακρόπολη την τελευταία 4ετία


Δέσμια των συμβασιούχων η Ακρόπολη τα τελευταία τέσσερα χρόνια, οι οποίοι κάθε φορά που θέλουν να «πιέσουν» την κυβέρνηση βάζουν «λουκέτο» στο πιο φημισμένο μνημείο της χώρας.

Όσες προσπάθειες και αν κάνει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού- Τουρισμού για να αποκαταστήσει την τουριστική εικόνα της χώρας, πέφτουν στο κενό και ο αντίκτυπος από την αρνητική διαφήμιση με τα λουκέτα, τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα, είναι ολέθριος.

Η Αθήνα βιώνει φέτος την χειρότερη τουριστικά χρονιά, της τελευταίας 20ετίας, αναφέρει χαρακτηριστικά στο Capital.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθήνας- Αττικής, κ. Γιάννης Ρέτσος και υπογραμμίζει: «Η χρονιά ξεκίνησε άθλια και δυστυχώς έτσι άθλια θα κλείσει».

Ενώ ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου κ. Γιώργος Τσακίρης συμπληρώνει: «Κάθε φορά που μπαίνει λουκέτο στην Ακρόπολη οι απώλειες για την αξιοπιστία του προορισμού είναι τεράστιες».

Το καθεστώς ομηρίας της Ακρόπολης έχει ενταθεί την τελευταία τετραετία. Η αρχή έγινε τον Ιούλιο του 2007, χρονιά που ο Ιερός Βράχος έμεινε κλειστός για τέσσερις ημέρες.

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε τον Ιούνιο του 2008, αλλά και τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, με την Ακρόπολη να είναι κλειστή επί 1 βδομάδα.

Τον Φεβρουάριο του 2009, οι συμβασιούχοι έβαλαν και πάλι «λουκέτο» στον Ιερό Βράχο για 2 μέρες, όπως και τον Μάρτιο του 2009, εμποδίζοντας τους επιβάτες 3 κρουαζιερόπλοιων να επισκεφτούν τις αρχαιότητες.

Το ίδιο σκηνικό επαναλαμβάνεται με ιδιαίτερη ένταση και φέτος καθώς οι συμβασιούχοι έβαλαν «λουκέτο» -για μία μέρα- τον Φεβρουάριο, τον Μάρτιο, τον Απρίλιο, τον Μάιο, τον Ιούλιο με αποκορύφωμα τα επεισόδια της περασμένης εβδομάδας με τα ΜΑΤ να εισβάλουν στον αρχαιολογικό χώρο.

«Οι διαρκείς κινητοποιήσεις βάζουν την Αθήνα στο μάτι του κυκλώνα και της στερούν αξιοπιστία που μεταφράζεται σε έσοδα», αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΞΑΑ.

Της Έφης Καραγεώργου | http://www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails