AdSenseBanner

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Την ελεύθερη μετακίνηση των επισκεπτών από Ρωσία, Κίνα και Ινδία ζητά από την ΕΕ η Ελλάδα


Κατάργηση της βίζας για Ρώσους, Ινδούς και Κινέζους τουρίστες πρότεινε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο υφυπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης.

Συγκεκριμένα ο Έλληνας υφυπουργός Τουρισμού πρότεινε την υιοθέτηση κοινής στρατηγικής από τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την οριστική αντιμετώπιση του θέματος της βίζας, προκειμένου να διευκολυνθούν εκατομμύρια ταξιδιώτες που θέλουν να ταξιδέψουν στις χώρες μας, αλλά διστάζουν λόγω της μακρόχρονης γραφειοκρατικής διαδικασίας, κατά τη διάρκεια του 5ου Εθνικού Συνεδρίου Τουρισμού, που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο στο Κόμο της Ιταλίας.

Και ζήτησε από τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιο Επίτροπο για τον Τουρισμό, κ. Antonio Tajiani, να συγκαλέσει όλους τους αρμοδίους υπουργούς των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να επιτραπεί σε πρώτη φάση η ελεύθερη μετακίνηση των επισκεπτών από Ρωσία και στη συνέχεια από την Κίνα και την Ινδία.

Στο συνέδριο όπου συμμετείχαν υπουργοί και υφυπουργοί Τουρισμού 15 χωρών (Κίνα, Ρωσία, Γαλλία, Ιταλία, Ινδία, Βουλγαρία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Κροατία, Τουρκία, Αλβανία, Μονακό, Βοσνία Ερζεγοβίνη) συζητήθηκε η χάραξη ενιαίας στρατηγικής για την ανάπτυξη του τουρισμού αλλά και την ανάπτυξη των χωρών.

Μάλιστα, στο περιθώριο του συνεδρίου σε συνομιλία που είχε ο κ. Antonio Tajiani με τον κ. Νικητιάδη, συμφώνησαν στην ανάπτυξη κοινής πρωτοβουλίας για την αντιμετώπιση του προβλήματος έκδοσης βίζας.

Ακόμα, ο Έλληνας υφυπουργός είχε ιδιαίτερες συνομιλίες για το θέμα με την υπουργό Τουρισμού της Ιταλίας Μικαέλα Βιτόρια Μπραμπίλα, τον αντιπρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού της Κίνας, κ. Du Jang, τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού της Ρωσίας, κ. Anatoliy Yarochkin και την Ινδή υπουργό Τουρισμού, κ. Kumari Selja, με τους οποίους συζήτησε διεξοδικά τρόπους για την επίλυση του προβλήματος που αφορά στην καθυστέρηση που παρατηρείται στην έκδοση βίζας.

Της Έφης Καραγεώργου | capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails