AdSenseBanner

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Ελληνική επενδυτική παρουσία στον τομέα του τουρισμού


Ελληνικές επενδύσεις, ύψους περίπου μισού εκατομμυρίου ευρώ, εντοπίζονται στον τομέα του τουρισμού στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, σε μία χώρα, της οποίας ο φυσικός πλούτος αναμένει το ξένο επιχειρηματικό ενδιαφέρον για να αναδείξει τα "προσόντα" του και να αναπτύξει, περαιτέρω, το παρεχόμενο τουριστικό προϊόν.

Αν και το ύψος του ελληνικού κεφαλαίου στη Βοσνία ουδεμία σχέση έχει και δεν μπορεί να συγκριθεί μ' αυτό σε άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, όπου διαμορφώνεται στα επίπεδα των δισεκατομμυρίων ευρώ (π.χ. Βουλγαρία και Ρουμανία), η ελληνική "παρουσία" στον τομέα του τουρισμού, ο οποίος παρουσιάζει αναξιοποίητες και πολλές ευκαιρίες, αξιολογείται, από τους αρμόδιους φορείς της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, ως θετική.

Μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, η διευθύντρια της Υπηρεσίας Προώθησης Ξένων Επενδύσεων της βαλκανικής αυτής χώρας, Τζέλικα Γκρούιτς, τόνισε πως αν και οι επενδύσεις στον τουριστικό τομέα της χώρας συνιστούν μόλις το 1% από το σύνολο των άμεσων ξένων επενδύσεων στη χώρα (περίπου 5,8 δισεκατομμύρια ευρώ), ο τομέας του τουρισμού εξακολουθεί- σύμφωνα με επαγγελματίες του κλάδου- να χαρακτηρίζεται από δυναμική.

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails