AdSenseBanner

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Επίσκεψη του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Π. Γερουλάνου, στις ΗΠΑ


Xαιρετισμό στα εγκαίνια της έκθεσης «Ήρωες: Θνητοί και Μύθοι στην Αρχαία Ελλάδα», που διοργανώνει το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, στη Νέα Υόρκη, θα απευθύνει σήμερα το απόγευμα (χρόνος Ελλάδας) ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, με αφορμή την τριήμερη επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη και το Σικάγο.

Η έκθεση συγκεντρώνει περισσότερα από ενενήντα έργα τέχνης της αρχαϊκής, κλασσικής και ελληνιστικής περιόδου (6ος-1ος αιώνας π.Χ.) από συλλογές στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Μέσα από αυτά τα αντικείμενα, στα οποία περιλαμβάνονται από αρχιτεκτονικά γλυπτά μεγάλης κλίμακας μέχρι όμορφα διακοσμημένα κεραμικά και μικρογραφίες εγχάρακτων πολύτιμων λίθων, η έκθεση δείχνει πώς οι αρχαίοι Έλληνες ήρωες γίνονταν αντιληπτοί και πώς λειτούργησαν ως πρότυπα.
Επιπλέον, η έκθεση διερευνά την ανθρώπινη ανάγκη για ύπαρξη ηρώων ως προτύπων στις τέχνες ενός πολιτισμού από τους αρχαιότερους και με τη μεγαλύτερη ιστορικά επιρροή σε άλλους πολιτισμούς. Οι Ήρωες οργανώθηκαν από το Walters Art Museum της Βαλτιμόρης, σε συνεργασία με το Frist Center for Visual Arts του Νάσβιλ, το San Diego Museum of Art και το Θυγατρικό Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης (ΗΠΑ) και η έκθεσή τους θα διαρκέσει έως τις 3 Ιανουαρίου του 2011.
Αύριο, Τετάρτη, ο κ. Γερουλάνος θα μεταβεί στο Σικάγο, όπου θα συναντηθεί με τη διευθύντρια Τουρισμού της πόλης και κατόπιν θα παραστεί στο «2010 Motivation Show», όπου θα συναντηθεί με τουριστικούς πράκτορες, εκθέτες και εκπροσώπους ΜΜΕ. Ο υπουργός αναμένεται να επισκεφθεί και το υπό ανέγερση Ελληνοαμερικανικό Μουσείο.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα παραβρεθεί σε συνεστίαση που οργανώνει προς τιμήν του το Γενικό Προξενείο του Σικάγο, όπου θα έχει την ευκαιρία να απευθυνθεί στις οργανώσεις και τα μέλη της Ομογένειας. Ακολούθως θα μιλήσει με ομογενειακά ΜΜΕ και με επιφανείς Έλληνες της ομογενειακής κοινότητας, προκειμένου να τους ενημερώσει για τη νέα συμμετοχική προσπάθεια You in Greece και Μy Greece.
Μεθαύριο, Πέμπτη, ο κ. Γερουλάνος θα έχει στη Νέα Υόρκη συνάντηση με τον ιστορικό Mark Mazower με τον οποίο θα ανταλλάξουν ιδέες για το πρόγραμμα «Θεσσαλονίκη - Σταυροδρόμι Πολιτισμών», θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα ομογενειακά ΜΜΕ και θα παραστεί σε εκδήλωση της ομογένειας στην Αστόρια.

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails