AdSenseBanner

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Εγκαίνια του "Ξενοδοχείου των Φτωχών"


Ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πρόεδρος του Κ.Υ.Α.Δ.Α. Ελευθέριος Γ. Σκιαδάς εγκαινίασαν, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, μία νέα κοινωνική δομή για τους ανήμπορους συνανθρώπους μας που ζουν στην πόλη της Αθήνας, το "Ξενοδοχείο των Φτωχών" ("ΕΣΤΙΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ").

Πρόκειται για τον πρώτο ιδιόκτητο Ξενώνα του Ιδρύματος Αστέγων, ο οποίος βρίσκεται σε πολυώροφο κτίριο, στην οδό Πατησίων 221, κληροδότημα της καταγόμενης από την Κωνσταντινούπολη αρχόντισσας Λένας Παντελίδου (1919-2007) και ο οποίος ανακατασκευάστηκε εκ θεμελίων. Η νέα δομή καλείται να εξυπηρετήσει την πλέον ευάλωτη ομάδα πληθυσμού, τους υπερήλικες άστεγους.

Είναι δυναμικότητας 60 κλινών (μονόκλινα, δίκλινα), με λουτρό και αυτόνομο εξοπλισμό. Οι φιλοξενούμενοι θα υποστηρίζονται κοινωνικό-ψυχολογικά και ιατρικά, ενώ δημιουργήθηκαν χώροι για την ψυχαγωγία τους.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ο οποίος ευχήθηκε το Ξενοδοχείο των Φτωχών να αποτελέσει καταφύγιο αγάπης, αναπαύσεως και φροντίδας των ανθρώπων που μας έχουν όλους ανάγκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails