AdSenseBanner

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ : «Οι Πολιτείες της Θάλασσας»


Μια πολύ ενδιαφέρουσα και... νόστιμη πρωτοβουλία με στόχο την προώθηση των Σαντορινιών Προϊόντων και της Σαντορινιάς κουζίνας στους Σαντορινιούς αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο έχει αναλάβει η εταιρεία Santorini Events με την διοργάνωση μιας σειράς εκδηλώσεων με τίτλο «Οι Πολιτείες της Θάλασσας».

Αν και η ιδέα για την διοργάνωση ενός «φεστιβάλ τοπικών Σαντορινιών γεύσεων» -όπως θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε εναλλακτικά- συζητιόταν εδω και χρόνια, ήταν το καλοκαίρι του 2010 που δημιούργησε τις προϋποθέσεις που είχαμε θέσει για την υλοποίηση της ιδέας μας, την οποία φιλοδοξούμε να διοργανώνουμε σε ετήσια βάση.

Η προετοιμασία μας για την φετινή διοργάνωση έχει ξεκινήσει απο τις αρχές του καλοκαιριού και μαζί μας μια ομάδα επαγγελματιών απο διάφορους επαγγελματικούς χώρους (από μάνατζερ και δημοσιογράφους μέχρι ξενοδόχους και σεφ!) που ζούν και εργάζονται στο νησί όπου όλοι μαζί θέσαμε ως στόχο την οργανωμένη προβολή τόσο στο νησί όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο των προϊόντων και της κουζίνας του τόπου μας.

Για τον σκοπό αυτό σκεφτήκαμε να διοργανώσουμε σε πρώτη φάση φέτος τον Σεπτέβρη και συγκεκριμένα το 3ήμερο 24-25-26 του μήνα ένα φεστιβάλ γεύσεων και προϊόντων από την τοπική μας κουζίνα σε συνεργασία με ντόπιους μαγείρους, παραγωγούς προϊόντων της Σαντορινιάς γης καθώς και υπεύθυνους τοπικών επιχειρήσεων για την προβολή και την προώθηση των προϊόντων τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Φιλοδοξία μας είναι οι “Πολιτείες της Θάλασσας” να αποτελέσουν το πρώτο βήμα μιας μεγάλης μιας σειράς εκδηλώσεων, μικρών και μεγάλων, τόσο στο νησί μας όσο και στο εξωτερικό, που θα προσελκύσουν ανθρώπους από τον χώρο του marketing προϊόντων, διεθνούς φήμης chef, καθώς και το καταναλωτικό κοινό, με στόχο να εδραιωθεί η χρήση των τοπικών μας προϊόντων στις κουζίνες του τόπου μας και διεθνώς και να αποκτήσουν την θέση που τους αξίζει.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας μας ζητήσαμε από την SantoWines – Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων να μας παραχωρήσει τους προαύλιους χώρους της με θέα την Καλντέρα για την διεξαγωγή των εκδηλώσεων, πρόταση στην οποία μας απάντησαν θετικά για τον λόγο αυτό την ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την έμπρακτη συμπαράστασή της στους στόχους μας ενώ σε ανταπόδοση της φιλοξενίας υποσχόμαστε ότι με την λήξη των εκδηλώσεων το πλήρες υλικό που θα συγκεντρωθεί κατά την διάρκεια του 3ημέρου (κείμενα, φωτογραφίες, συνταγές καθώς και η τεχνoγνωσία μας) θα είναι στην διάθεση της για κάθε χρήση.

Στο πλαίσιο της φετινής μας διοργάνωσης έχουν κληθεί να συμμετάσχουν εστιάτορες της Σαντορίνης, μάγειροι από την Ελλάδα, ντόπιες μαγείρισσες, Έλληνες και ξένοι- δημοσιογράφοι από τον χώρο της γευσιγνωσίας και του κρασιού, εκπρόσωποι επιχειρήσεων που παράγουν τοπικά προϊόντα, ο υπεύθυνος τουρισμού του Δήμου Βενετίας καθώς και εκπρόσωποι της οργάνωση πολιτών VENESSIA.

Εδώ, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως, από όποιον επαγγελματικό χώρο κι αν προέρχεστε ή… δεν προέρχεστε και απλώς μαγειρεύετε για την οικογένειά σας ή τους φίλους σας! όποιο τοπικό προϊόν κι αν παράγετε και βρίσκετε ενδιαφέρουσα την πρότασή μας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας ώστε να συνεργαστούμε στο πρόγραμμα που διοργανώνουμε ή έστω να μαγειρέψουμε μαζί, να ενημερωθούμε για τα τοπικά προϊόντα και να απολαύσουμε την κουζίνα των συμμετεχόντων.
Κατά την διάρκεια του 3ημέρου προγραμματίζουμε να υλοποιήσουμε 3 διαφορετικές, ξεχωριστές μεταξύ τους βραδιές, με διαφορετικό θέμα η κάθε μια, με σκοπό την προβολή των προϊόντων αλλά της κουλτούρας του τόπου μας.

Έτσι, για την πρώτη ημέρα 24. 9 προγραμματίζουμε την βραδιά με τίτλο «Τα Θηραϊκά Προϊόντα στην Επαγγελματική κουζίνα» με την συμμετοχή 20 εστιατορίων που θα «παίξουν» με τις γεύσεις των προϊόντων μας.

Αυτό το βράδυ θα γίνει και η τελετή έναρξης του 3ημέρου με ομιλίες Ελλήνων και ξένων συμμετεχόντων με θέμα τα Θηραϊκά Προϊόντα.

Μεταξύ των ομιλητών θα είναι οι κύριοι :
Μάρκος Καφούρος πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Συναιτερισμών Θηραϊκών Προϊόντων Roberto Panciera, πολιτικός, καθηγητής Οικονομίας και Μάρκετινγκ στο Πανεπιστήμιο της Βενετίας, Σύμβουλος Τουριστικής Πολιτικής του Δήμου της Βενετίας και υπεύθυνος όλων των ιστορικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων της πόλης ανά τον κόσμο, ο οποίος θα απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στον Δήμο Θήρας και την Ένωση Συναιτερισμών Θηραϊκών Προϊόντων για συνεργασία σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος. Stefano Soffiato, Matteo Secchi και Davide Udizzo. Πρόκειται για τον πρόεδρο, Αντιπρόεδρο και Γραμματέα αντίστοιχα της Ένωσης πολιτών Βενετίας «Venessia» οι οποίοι θα απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση στην Κίνηση Πολιτών Σαντορίνης για συνεργασία σε τομείς κοινής δράσης. Michelle Fullin, δημοσιογράφος.

Κατά την διάρκεια της βραδιάς θα παρουσιαστούν τα προϊόντα της Santo Wines – Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων ενώ θα ακολουθήσουν τα «μαγειρέματα» από τους μαγείρους 20 εστιατορίων της Σαντορίνης καθώς η δοκιμή και ψηφοφορία για την καλύτερη συνταγή που θα συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο. Η βραδιά θα κλείσει με νησιώτικη μουσική από ντόπιους μουσικούς.

Για την δεύτερη βραδιά στις 25.9 προγραμματίζουμε εκδήλωση με τίτλο «τα παιδιά που μεγαλώσαμε» όπου ντόπιοι « μαμάδες και μπαμπάδες» θα μαγειρέψουν και θα δείξουν στους νέους πως «η κουζίνα του τότε μπορεί να γίνει κουζίνα του σήμερα και του αύριο!»
Με ελεύθερη συμμετοχή κάτοικοι του νησιού θα μαγειρέψουν αποκλειστικά με Θηραϊκά προϊόντα της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων ενώ θα ακολουθήσει δοκιμή και ψηφοφορία από τους επισκέπτες για την καλύτερη συνταγή που θα συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο. Η βραδιά θα κλείσει με νησιώτικη μουσική από ντόπιους μουσικούς.

Για την τρίτη βραδιά στις 26.9 προγραμματίζουμε εκδήλωση με τίτλο «Γιορτή Κρασιού και παιδικά παιχνίδια» όπου ομάδες νέων και παιδιών απ’ όλα τα χωριά του νησιού θα παίξουν παλιά παιδικά παιχνίδια. Κατά την διάρκεια της βραδιάς θα δημιουργηθούν ομάδες νέων και ομάδες μεγάλων από όλα τα χωριά της Σαντορίνης που θα διαγωνιστούν μεταξύ τους με τους νικητές να κερδίζουν χρηματικά έπαθλα.

H 3η βραδιά θα κλείσει με την παρουσίαση όλων των κρασιών της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων τα οποία οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν στο πλαίσιο μιας μίνι – γιορτής κρασιού.

Ελπίζουμε να σας δούμε στην αυλή της Santo Wines!

Για οποιαδήποτε πληροφορία, απορία ή ερώτηση μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!

site: http://www.santorinievents.eu/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails