AdSenseBanner

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Ζακυνθος - Οι Ξενοδόχοι εγκαλούν την Tomas Cook που πιέζει για μειώσεις



Οι Ξενοδόχοι εγκαλούν την Tomas Cook που πιέζει για περαιτέρω μειώσεις: Σεβαστείτε τις δεσμεύσεις σας! Σύννεφα στον Τουρισμό με τις «πιέσεις» να κλιμακώνονται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και σε οικονομικά δύσκολες συνθήκες.

Με επιστολή τους οι σύλλογοι ξενοδόχων του νησιού προς την εταιρεία Thomas Cook, διαμαρτύρονται έντονα για τις πιέσεις που ασκεί η εταιρεία για περαιτέρω μείωση 5% στα συμβόλαια του τρέχοντος έτους και την εγκαλούν να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της.
Η κίνηση αυτή, από πληροφορίες φαίνεται ότι, έχει ακολουθηθεί και σε άλλους τουριστικούς προορισμούς στους οποίους δραστηριοποιείται η εν λόγω εταιρεία, η οποία δίνει και το στίγμα (όπως φοβούνται οι ξενοδόχοι) για το πώς θα κινηθεί η τουριστική αγορά τα επόμενα χρόνια, δεδομένου μάλιστα ότι η Αγγλική τουριστική αγορά είναι και ο κυρίαρχος «προμηθευτής» των Ζακυνθινών ξενοδόχων με κίνηση της τάξης του 50% επί του συνόλου των επισκεπτών.

Οι φόβοι των ξενοδόχων που βλέπουν μια μεγάλη εταιρεία να κλιμακώνει τις πιέσεις της παρ’ όλες τις δεσμεύσεις της, είναι ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι Tour Operators την ίδια τακτική, συρρικνώνοντας έτσι το περιθώριο κέρδους τους φοβούμενοι για την ίδια την βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους.

Η επιστολή που έφτασε στην εφημερίδα μας από τον σύλλογο των ξενοδόχων, αναφέρει:

Κύριοι,

Ο θόρυβος που έχει ξεσπάσει το τελευταίο χρονικό διάστημα, μετά από την προφορική επικοινωνία των εκπροσώπων σας με αρκετούς ξενοδόχους της Ζακύνθου, ζητώντας περικοπή 5% στα τρέχοντα συμβόλαια του 2010 συμπεριλαμβάνοντας και τα οφειλόμενα, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και αναστάτωση στον κλάδο μας.

Η παρατεταμένη διεθνής οικονομική κρίση, σε συνδυασμό με τις δυσοίωνες προβλέψεις για σύντομη ανάκαμψη, τα νέα φορολογικά μέτρα με αποκορύφωμα την επικείμενη αύξηση του ΦΠΑ, τη ρευστότητα των προβλέψεων για την τουριστική κίνηση του 2011, καθώς και τις μεγάλες καθυστερήσεις των οφειλομένων πληρωμών από εσάς, έχει φέρει τις επιχειρήσεις μας σε δεινή οικονομική κατάσταση, με το χειμώνα να προδιαγράφεται ιδιαίτερα δύσκολος για τη βιωσιμότητα πολλών από αυτές.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια, καθώς με τις ήδη συμφωνηθείσες χαμηλές τιμές, οι ξενοδόχοι δεν μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν ούτε στα βασικά έξοδα των επιχειρήσεών τους, επομένως οποιεσδήποτε προτάσεις για περαιτέρω εκπτώσεις ή μειώσεις στις ήδη συμφωνηθείσες χαμηλές τιμές, θεωρούμε ότι είναι παντελώς αδικαιολόγητες και πρακτικώς ανεφάρμοστες.

Για τους λόγους αυτούς και στα πλαίσια της μέχρι σήμερα καλής συνεργασίας μας, σας καλούμε να σεβαστείτε τις δεσμεύσεις σας και κυρίως να αποφύγετε οποιουσδήποτε αιφνιδιασμούς, οι οποίοι κρίνονται και από τον νόμο ως αντισυμβατικοί, διότι εκτός της μεγάλης ζημίας που θα προκαλέσουν στο σύνολο των τουριστικών επιχειρήσεων, θα επιφέρουν τεράστια μείωση των εσόδων μας, γεγονός που θα έχει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους τουρίστες μας, με αποτέλεσμα να δυσφημείται στο σύνολο του το ελληνικό τουριστικό προϊόν.

πηγη: e-eleftheria.com

1 σχόλιο:

  1. Έλεος κύριοι της Thomas Cook, τους έχετε cooked τους ξενοδόχους μας. Για όνομα του Θεού, όλα δικά σας τα θέλετε; Να πάτε να ψήσετε άλλους, τους δικούς μας τους έχετε ήδη overcooked.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails