AdSenseBanner

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Αυστραλία: Προειδοποιήσεις προς τους επίδοξους σέρφερς


Οι τουρίστες που επισκέπτονται την Αυστραλία συχνά ανησυχούν για τις θανατηφόρες αράχνες και τους καρχαρίες, όμως σύμφωνα με αξιωματούχους αρμόδιους για θέματα τουρισμού ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι τα σερφ!

Οι ξένοι που φτανουν στην Αυστραλία θα πρέπει να λαμβάνουν οδηγίες για το πως θα παραμείνουν...ασφαλείς σε όλη τη διάρκεια των διακοπών τους, αφού παρατηρήθηκε μέγαλη αύξηση των πνιγμών, ειδικά τουριστών, τις διάσημες παραλίες της Αυστραλίας.

Ογδόντα δύο άνθρωποι πνίγηκαν στις παραλίες την περασμένη χρονιά, οι 26 από αυτούς ξένοι τουρίστες που δεν είχαν τον απαραίτητο εξοπλισμό, αλλά ούτε και την εκπαίδευση να αντιμετωπίσουν τα ισχυρά κύματα και τα σερφ.

"Αυτοί που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο είναι όσοι δεν γνωρίζουν καλά την αγγλική γλώσσα, επισκέπτονται για πρώτη φορά τις παραλίες, υπερτιμούν τις κολυμβητικές τους ικανότητες και θεωρούν ότι ξέρουν καλά σερφ ή είναι πολύ εύκολο να μάθουν", τονίζει ο Μπρετ Ουίλιαμσον, επικεφαλής της οργάνωσης Surf Life Saving Australia (SLSA).

Σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι άδικες απώλειες ανάμεσα στους επίδοξους σέρφερ, έξι διεθνείς αεροπορικές εταιρίες - Singapore Airlines, Malaysia Airlines, Garuda Indonesia, Air New Zealand, China Airlines and South African Airlines - συμφώνησαν να προβάλλουν στη διάρκεια των πτήσεων βίντεο με οδηγίες ασφαλείας για τις παραλίες.

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails