AdSenseBanner

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Trivago: 10 επιλεγμένα ξενοδοχεία στην ανατολική Ευρώπη με ελάχιστο κόστος....




Γνωστές, διάσημες μητροπόλεις όπως το Παρίσι, η Βαρκελώνη και η Ρώμη πάντα θα έχουν υψηλή επισκεψιμότητα. Τελευταία όμως και οι πόλεις της ανατολικής Ευρώπης έχουν αποκτήσει πολλούς θαυμαστές. Από τη Βαλτική έως και τα Βαλκάνια υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες κουλτούρες και παραδόσεις, γλώσσες και νέα, δροσερά lifestyles για να ανακαλύψει κανείς.

Η σύγκριση ξενοδοχειακών τιμών της www.trivago.gr παρουσιάζει μια λίστα με 10 ξενοδοχεία από αναδυόμενες, τουριστικές πόλεις της ανατολικής Ευρώπης, στα οποία μπορούν να διανυκτερεύσουν οι επισκέπτες με τιμές που ξεκινούν από 19 ευρώ ανά άτομο, ανά βραδιά. Από το Ταλίν έως και την Αγία Πετρούπολη και από το Βουκουρέστι έως και τη Σόφια, οι επισκέπτες μπορούν να ανακαλύψουν την «Άγρια Ανατολή», διανυκτερεύοντας σε μεγάλα ξενοδοχεία σε τιμές ευκαιρίας. Εδώ μπορείτε να δείτε τα 10 επιλεγμένα από τους ταξιδιώτες ξενοδοχεία από τις πιο αγαπημένες πόλεις της ανατολικής Ευρώπης όπου το κόστος διανυκτέρευσης ανά άτομο είναι λιγότερο από 50 ευρώ:

1. Hanza Hotel (Ρίγα, Λετονία)
Το ξενοδοχείο Hanza Hotel είναι ένα κομψό ξενοδοχείο στο κέντρο της Ρίγα. Το κτίριο, το οποίο κτίστηκε το 1901, σήμερα στεγάζει 80 ξεχωριστά διακοσμημένα δωμάτια και σουίτες. Το εστιατόριο του ξενοδοχείου έχει διατηρήσει τη γοητεία του παλιού καιρού: οι μεγάλοι, πέτρινοι τοίχοι και οι χάρτες στους τοίχους θυμίζουν την εποχή που η Ρίγα αποτελούσε μέλος της Βαλτικής Χανσεατικής Ένωσης. Ακριβώς μπροστά από την είσοδο του κτιρίου βρίσκεται η κλασσικού ρυθμού εκκλησία του Ιησού. Άλλα αξιοθέατα στην πρωτεύουσα της Λετονίας, είναι το Κάστρο της Ρίγας και ο ναός του Αγίου Πέτρου από την ταράτσα του οποίου προσφέρεται εκπληκτική θέα προς την πόλη και ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες όπου η Ρίγα επιβεβαιώνει τη φήμη της ως μητρόπολη της διασκέδασης: στην παλιά πόλη μπορούν οι λάτρεις της νυχτερινής ζωής να απολαύσουν το μοντέρνο, ζωντανό τρόπο διασκέδασης της λετονικής πόλης, έχοντας στη διάθεσή τους πολυάριθμα κλάμπς, Lounge-Bars και Jazzclubs που καλύπτουν κάθε γούστο.

Δυνατότητα κράτησης από 19 ευρώ ανά άτομο για μια διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο συμπεριλαμβανομένου πρωινού μέσω http://www.citytravel.gr/ (01.10.2010 – 03.10.2010).

2. L’Ermitage Hotel (Ταλίν, Εσθονία)
Στο κέντρο της παλιάς πόλης του Ταλίν βρίσκεται το ξενοδοχείο L’Ermitage. Μοντέρνα υλικά όπως χαλκός, γυαλί και ατσάλι χαρακτηρίζουν το design του ξενοδοχείου. Το τριών αστέρων ξενοδοχείο είναι περιτριγυρισμένο από πράσινο και αποτελεί ιδανικό σημείο εκκίνησης για την εξερεύνηση του Ταλίν. Από το ξενοδοχείο και μόνο μέσα σε λίγα λεπτά μπορεί κανείς να βρεθεί στο δημαρχείο της πόλης. Εδώ βρίσκεται και το highlight του Ταλίν, το οποίο δεν πρέπει να χάσει κανένας ταξιδιώτης: μια εξέδρα από την οποία μπορούν οι επισκέπτες να απολαύσουν ολόκληρη την πόλη μέχρι και το λιμάνι. Οι επισκέπτες έχουν στη διάθεσή τους πολλές επιλογές για τη νυχτερινή τους διασκέδαση. Μια επίσκεψη σε μια από τις τυπικές ταλινέζικες κάβες είναι αναπόσπαστο κομμάτι της βραδινής εξόδου.
Δυνατότητα κράτησης από 22 ευρώ ανά άτομο για μια διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο συμπεριλαμβανομένου πρωινού μέσω otel.com (01.10.2010 – 03.10.2010).

3. Hotel Tilto (Βίλνιους, Λιθουανία)
Σε ένα δρόμο στη ζωντανή λεωφόρο Gedimino στο Βίλνιους βρίσκεται το ρουστίκ ξενοδοχείο Tilto. O συνδυασμός μοντέρνων επίπλων με παραδοσιακά στοιχεία, δημιουργεί μια ζεστή ατμόσφαιρα. Μέσα σε μόνο λίγα λεπτά με τα πόδια μπορούν οι επισκέπτες να φτάσουν στο γεμάτο ζωντάνια, παραθαλάσσιο δρόμο της λιθουανικής πρωτεύουσας, όπου θα θαυμάσουν τις γοτθικές και τις μπαρόκ προσόψεις των κτιρίων. Από το κάστρο Gediminas ανοίγεται στους επισκέπτες μια μοναδική πανοραμική θέα. Η νυχτερινή ζωή της πόλης λαμβάνει χώρα κυρίως στην περιοχή Šnipiškes. Εδώ υπάρχουν πολλά μπαρς, θέατρα και κλαμπς. Το μπαρ"Γκίνες" του ξενοδοχείου προσκαλεί τους επισκέπτες τους για ένα τελευταίο ποτό στο Βίλνιους.

Δυνατότητα κράτησης από 24 ευρώ ανά άτομο για μια διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο συμπεριλαμβανομένου πρωινού μέσω hotels.com (01.10.2010 – 03.10.2010).

4. Hotel Venezia (Bουκουρέστι, Ρουμανία)
Το ξενοδοχείο Venezia είναι ένα άνετο ξενοδοχείο στην πόλη, στο κέντρο του Βουκουρεστίου. Το κτίριο χτίστηκε το 1928 και στεγάζει 49 δωμάτια. Ζεστά χρώματα και έπιπλα αντίκες διαμορφώνουν την εικόνα του τετράστερου ξενοδοχείου. Από εδώ μπορεί να φτάσει κανείς πολύ εύκολα στα αξιοθέατα της πόλη. Μια επίσκεψη στο Κοινοβούλιο καθώς και μια βόλτα στην εντυπωσιακή λεωφόρο „Calea Victoriei“ δε θα πρέπει να λείψουν από την εξερεύνηση της ρουμανικής πρωτεύουσας. Η οδός Kisseleff υπάρχει μια παριζιάνικη ατμόσφαιρα. Κοντα στο ξενοδοχείο βρίσκεται το πάρκο Cismigiu, όπου οι επικέπτες μπορούν κάνουν ένα περίπατο καταλήγοντας στο κέντρο της πόλης.

Δυνατότητα κράτησης από 25 ευρώ ανά άτομο για μια διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο συμπεριλαμβανομένου πρωινού μέσω gtahotels.com (01.10.2010 – 03.10.2010).

5. Hotel Vega (Σόφια, Βουλγαρία)
Το ξενοδοχείο Vega είναι ένα μοντέρνο Cityhotel στη Σόφια. Ένα μεγάλο, φωτεινό λόμπι καλωσορίζει τους επισκέπτες του ξενοδοχείου τεσσάρων αστέρων. Τα δερμάτινα έπιπλα, τα φωτεινά χρώματα και τα κομψές λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες που διακοσμούν το χώρο, δημιουργούν μια πολυτελή ατμόσφαιρα. Οι επισκέπτες μπορούν να πάρουν το μετρό, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στο ξενοδοχείο και μόνο μέσα σε μερικά λεπτά να βρεθούν στο κέντρο της πόλης. Εδώ αξίζει να δει κανείς τον ορθόδοξο, καθεδρικό ναό Alexander Nevsky αλλά και να ξεφαντώσει κάνοντας αγορές στις πολυάριθμες μπουτίκ της λεωφόρου Vitosha. Ένα ρομάντικό δείπνο ύπο το φώς των κεριών στο εστιατόριο “Stara Sofia“ είναι ιδανικό για να κλείσει κανείς την ημέρα του στη βουλγαρική πρωτεύουσα.

Δυνατότητα κράτησης από 30 ευρώ ανά άτομο για μια διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο συμπεριλαμβανομένου πρωινού μέσω  http://www.citytravel.gr/ (01.10.2010 – 03.10.2010).

6. 5th Corner Hotel (Αγία Πετρούπολη, Ρωσία)
Στο κέντρο της Αγίας Πετρούπολης βρίσκεται το ξενοδοχείο 5th Corner Hotel. Το ιστορικό κτίριο του 19ου αιώνα διαθέτει 49 ξεχωριστά διακοσμημένα δωμάτια. Η πόλη είναι γνωστή για τα παλάτια της, για τις πολυάριθμες γέφυρές της και για τους εντυπωσιακούς τρούλους. Μια βολτα στη δημοφιλέστερη λεωφόρο Newskij-Prospekt, η οποία συνδυάζει την παλιομοδίτικη γοητεία και το μοντέρνο lifestyle, θα κάνει τους επισκέπτες να μη θέλουν να φύγουν. Το βράδυ, οι επισκέπτες επιστρέφοντας στο in-house εστιατόριο "Xren", θα απολαύσουν το κομψό περιβάλλον και την πολυ- πολιτισμική κουζίνα με ρωσικές, της μεσογειακές και ευρωπαϊκές επιρροές.

Δυνατότητα κράτησης από 33 ευρώ ανά άτομο για μια διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο συμπεριλαμβανομένου πρωινού μέσω otel.com (01.10.2010 – 03.10.2010).

7. Hotel Bristol (Bουδαπέστη, Ουγγαρία)
Στο κέντρο της Βουδαπέστης βρίσκεται το ξενοδοχείο Mitten Bristol. Το τετράστερο ξενοδοχείο παρέχει μια πολύ οικογενειακή και κομψή ατμόσφαιρα. Όσα υπόσχεται το εξωτερικό του ξενοδοχείου, τα επιβεβαιώνει το εσωτερικό του. Τα άνετα έπιπλα και ένας αστραφτερός πολυέλαιος θα αιχμαλωτίζουν το βλεμμα των επισκεπτών. Στην πόλη του Δούναβη, υπάρχουν για να ανακαλύψει κανείς πολλά αξιοθέατα, όπως το Κάστρο της Βούδας και το Παλάτι του Κοινοβουλίου. Όσοι αγαπούν τις καλές αγορές θα μπορέσουν να βρουν πολλές προσφορές στην αγορά της Βουδαπέστης. H νυχτερινή όψη της πόλης θα μαγέψει όσους κυκλοφορήσουν στους δρόμους της βραδινές ώρες.

Δυνατότητα κράτησης από 43 ευρώ ανά άτομο για μια διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο συμπεριλαμβανομένου πρωινού μέσω otel.com (01.10.2010 – 03.10.2010).

8. Falkensteiner Hotel Bratislava (Μπρατισλάβα, Σλοβακία)
Το ξενοδοχείο Falkensteiner Hotel Bratislava καλωσορίζει τους επισκέπτες του μέσα σε μια μοντέρνα ατμόσφαιρα στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας. Η κομψή επίπλωση από ξύλο και οι ιδιαίτερες αποχρώσεις χαρακτηρίζουν τις σύγχρονες ανέσεις του ξενοδοχείου. Οι κόκκινοι, δερμάτινοι καναπέδες του σαλονιού προσκαλούν τους επισκέπτες να χαλαρώσουν. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στο κέντρο, απ’ όπου τα αξιοθέατα της πόλης είναι πολύ εύκολα προσβάσιμα. Η γραφική παλιά πόλη με τα πολλά μπαρ και café προσελκύει πολλούς επισκέπτες. Το πιο γνωστό μνημείο της πόλης, το Κάστρο βρίσκεται στο πρόγραμμα κάθε τουρίστα, όπως επίσης και η επίσκεψη στο Michaelstor στα μεσαιωνικά τείχη.

Δυνατότητα κράτησης από 34 ευρώ ανά άτομο για μια διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο μέσω Hotels.com (01.10.2010 – 03.10.2010).

9. Hotel Haffner (Σόποτ, Πολωνία)
Στο δημοφιλές, παραθαλάσσιο θέρετρο του Σόποτ στην Πολωνία βρίσκεται το ξενοδοχείο Haffner. Το πολυτελές ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων διαθέτει πισίνα, σπα με μασάζ, θεραπείες ομορφιάς, ένα εστιατόριο, ένα μπαρ και ένα café. Στο Σόποτ μπορεί να ανακαλύψουν οι επισκέπτες πολλά, όπως την 512 μέτρων μήκους προβλήτα και ένα γραφικό πεζόδρομο με πολλά café και μικρές μπουτίκ. Μια ρομαντική βόλτα στην πολωνική ακτή είναι ιδανική ιδέα για να κλείσει κάποιος της βραδιά του.

Δυνατότητα κράτησης από 35 ευρώ ανά άτομο για μια διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο συμπεριλαμβανομένου πρωινού μέσω otel.com (01.10.2010 – 03.10.2010)

10. Hotel Mons (Λουμπλιάνα, Σλοβενία)
Το Mons Hotel είναι ένα μοντέρνο design ξενοδοχείο στη Λιουμπλιάνα. Το τεσσάρων αστέρων ξενοδοχείο βρίσκεται στα δυτικά της πόλης, πάνω σε ένα λόφο, μέσα στο πράσινο. Μέσα από τη γυάλινη πρόσοψη του ξενοδοχείου, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να θαυμάζουν συνεχώς την υπέροχη φύση της γύρω περιοχής. Στα δωμάτια του ξενοδοχείου κυριαρχούν ζωηρά και φωτεινά χρώματα. Η σλοβενική πρωτεύουσα προσφέρει στους επισκέπτες πολλά highlights. Εκατό μέτρα περίπου από το ξενοδοχείου οι επισκέπτες θα βρουν το Κάστρο από όπου μπορούν να απολαύσουν από ψηλά όλη την πόλη. Τα café της προκυμαίας προσκαλούν τους τουρίστες για να κάνουν ένα χαλαρωτικό διάλειμμα. Στο τέλος της ημέρας οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν στο μοντέρνο μπαρ „Atrium“ του ξενοδοχείου.

Δυνατότητα κράτησης από 43 ευρώ ανά άτομο για μια διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο συμπεριλαμβανομένου πρωινού μέσω  http://www.citytravel.gr/ (01.10.2010 – 03.10.2010).

1 σχόλιο:

  1. Το Hotel Venezia θεωρώ πως έχει είναι η καλύτερη επιλογή εάν ταξιδέψετε στο Βουκουρέστι. Πολύ καθαρό,όμορφα δωμάτια και στο κέντρο της πόλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails