AdSenseBanner

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Αυστραλιανά ταξιδιωτικά αφιερώματα για την Αθήνα


Tα σημάδια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα είναι ελάχιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Canberra Times», που φιλοξενεί ταξιδιωτικό αφιέρωμα στην Αθήνα μέσα από δύο άρθρα.

Και στα δύο άρθρα σημειώνεται πως τα σημάδια της οικονομικής κρίσης δεν είναι ιδιαίτερα εμφανή (συνοψίζονται στις εκπτώσεις στα καταστήματα ρούχων και σε μονοήμερες απεργίες), ενώ αναφέρεται και το γεγονός της υπερβολής των Μέσων Ενημέρωσης (παραθέτοντας τον πρώην Αυστραλό πρωθυπουργό Γκοφ Γουίτλαμ, ο οποίος είχε σχολιάσει στο παρελθόν ότι «το μέγεθος μιας διαδήλωσης εξαρτάται από το πού είναι τοποθετημένος ο κάμεραμαν»).

Το πρώτο δημοσίευμα αναφέρεται σχεδόν αποκλειστικά στο Κολωνάκι, τα ακριβά καταστήματα και τα γεμάτα με κόσμο καφέ, ενώ για τους φιλότεχνους υπάρχει το Μουσείο Μπενάκη. Δίνονται πληροφορίες για τη διαμονή, τη διασκέδαση και τις γαστριμαργικές απολαύσεις στο κέντρο της πρωτεύουσας. Σημειώνεται, πάντως, πως ο συντάκτης του δημοσιεύματος υπήρξε φιλοξενούμενος γνωστού ξενοδοχείου και αεροπορικής εταιρείας, που συνδέει την Αυστραλία με την Ελλάδα.

Στο δεύτερο δημοσίευμα αναφέρεται πως οι Αθηναίοι παρομοιάζουν την Αθήνα με τη Βαρκελώνη, γεγονός που αληθεύει σε ό,τι αφορά στα μουσεία, τις γκαλερί, τα καφέ και το λάιφσταϊλ, σύμφωνα με τον συντάκτη. Γίνεται, επίσης, λόγος για την ιστορία της πόλης ως κοιτίδας του δυτικού πολιτισμού, γεγονός που είναι εμφανές ακόμη και σήμερα, ενώ προτείνεται στους φίλους του κλασικού πολιτισμού να επισκεφθούν την ιστοσελίδα που κατασκεύασε το υπουργείο Πολιτισμού για το αέτωμα και την αναστύλωση του Παρθενώνα (www.parthenonfrieze.gr), καθώς και το Μουσείο Ακρόπολης (γίνεται η σχετική αναφορά στα Μάρμαρα του Παρθενώνα που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο).

Επίσης, προτείνονται το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, ο Ναός του Ολυμπίου Διός και η Πύλη του Αδριανού, το Μουσείο Μπενάκη, το Βυζαντινό και το Χριστιανικό Μουσείο, η Πλάκα, το Κολωνάκι. Τέλος, σε ό,τι αφορά στη διασκέδαση, προτείνονται οι περιοχές του Γκαζιού, του Κεραμεικού, του Μεταξουργείου και δίνονται και πληροφορίες για ψώνια (Ερμού, Μοναστηράκι κ.λπ.). Το δημοσίευμα καταλήγει ότι η κρίση ανέδειξε πάλι τις ταβέρνες και προτείνει ορισμένες από τις γνωστότερες στο κέντρο και τα κεντρικά προάστια των Αθηνών.

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails