AdSenseBanner

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Κροατία: Φθινοπωρινές κρουαζιέρες στις δαλματικές ακτές "προτείνει" το αμερικανικό δίκτυο CNN


Φθινοπωρινές κρουαζιέρες στις δαλματικές ακτές "προτείνει" το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, στο τελευταίο του, μηνιαίο, πρόγραμμα "MainSail", που μεταδόθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Στο πενθήμερο "οδοιπορικό" του "MainSail", το CNN παρουσιάζει ένα συνδυαστικό πακέτο διακοπών, που περιλαμβάνει επισκέψεις από το γοητευτικό Σπλιτ και το μοντέρνο Χβαρ, μέχρι το ειδυλλιακό νησί Κορτσούλα και την περιτειχισμένη πόλη του Ντουμπρόβνικ.

Όπως μετέδωσε το CNN, "αστέρια" του Χόλιγουντ, όπως ο Σον Κόνερι, ο Πιρς Μπρόσναν δεν κρύβουν την αγάπη τους για την περιοχή, ενώ ο Κλιντ Ίστγουντ και η Σάρον Στόουν απέκτησαν τα δικά τους νησιά.

Πέρα από τις μεσαιωνικού "χαρακτήρα" πόλεις και τα ειδυλλιακά τοπία, το "MainSail" αναφέρθηκε και στα διάφανα, κρυστάλλινα νερά, που προσελκύουν "σμήνη" σκαφών πολυτελείας ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς και έναν αυξανόμενο αριθμό επισκεπτών από όλο τον κόσμο.

Μάλιστα, το Χβαρ χαρακτηρίζεται ως ο "παράδεισος του τζετ σετ" και η "κροατική απάντηση στο Σεν Τροπέ".

Για την πόλη του Ντουμπρόβνικ, με τις μπαρόκ εκκλησίες, τα περίκομψα ανάκτορα και τα καλντερίμια της, που την ενέταξαν στον κατάλογο των Τοποθεσιών της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, το αφιέρωμα του CNN επισημαίνει, μεταξύ άλλων, πως πρόκειται για μία από τις πιο εξαιρετικές, ιστορικές πόλεις την Ευρώπη, η οποία αποκαλείται και "Μαργαριτάρι της Αδριατικής".


πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails