AdSenseBanner

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Για διαστημικό τουρισμό ετοιμάζεται η Βoeing


Η ίδια εταιρεία που κατασκευάζει τα οχήματα των αεροπορικών εταιρειών θα μεταφέρει επιβάτες σε χαμηλή τροχιά γύρω από την γη. H Boeing ανακοίνωσε σήμερα ότι υπέγραψε μνημόνιο με την Space Adventures να αναπτύξει και να διαφημίσει ιδιωτικά ταξίδια στο διάστημα.

Η Space Adventures είναι η εταιρεία που έχει πάει πολλούς ιδιώτες στον διεθνή διαστημικό σταθμό (ΔΔΣ). Οι εταιρείες δεν ανακοίνωσαν το κόστος του ταξιδιού σε τροχιά ή πότε θα ξεκινήσουν οι αποστολές. Τα ταξίδια μπορεί να περιλαμβάνουν επίσκεψη στον στον ΔΔΣ ή σε άλλους σταθμούς σε τροχιά που κατασκευαστούν αργότερα.

Οι πτήσεις με επιβάτες θα γίνουν με το αεροσκάφος Boeing Crew Space Transportation-100 σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη γη. Επιπρόσθετα στους ιδιώτες με πολλά χρήματα, τα ταξίδια θα προσφέρονται και σε εταιρείες, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και σε ομοσπονδιακές υπηρεσίες εκτός της ΝASA. Το αεροσκάφος των επτά επιβατών αναμένεται να είναι έτοιμο το 2015.

Προηγούμενες πτήσεις με το ρωσική διαστημική υπηρεσία ξεκίνησαν με 20 εκατομμύρια δολάρια αλλά σκαρφάλωσαν στα 40 εκατομμύρια για έναν επιβάτη.

Η συμφωνία με την Boeing θα δημιουργήσει ανταγωνισμό στους Ρώσους και μπορεί να ρίξει το κόστος.

Η εταιρεία SpaceX που επίσης ετοιμάζεται να στείλει επιβάτες σε χαμηλή τροχιά σύντομα με την κάψουλα SpaceX’s Dragon έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με πληροφορίες για την πτήση στο διάστημα που θα περιλαμβάνει αρκετά λεπτά χωρίς βαρύτητα και θέα της γής από ύψος 65 χιλιομέτρων. Εκατοντάδες έχουν ήδη εγγραφεί για αυτές τις πτήσεις


1 σχόλιο:

  1. Προς το παρόν, μέχρι το 2015, σκοπεύω να μαζέψω χρήματα για να πάω επιτέλους διακοπές σε ένα από τα καταπληκτικά ελληνικά νησιά. Αργότερα βέβαια θα προγραμματίσω και ένα "low orbit round the earth", πιθανόν με τo "Olympic Crew Space Transportation-303".
    Χωρίς πλάκα, θα είναι η κορωνίδα των εμπειριών για εκείνους που θα κατορθώσουν να πραγματοποιήσουν το εν λόγω ταξίδι.
    Σας προτείνω να ερευνήσετε το θέμα ώστε, μελλοντικά μέσα από το Blog σας, να υπάρχει δυνατότητα κράτησης θέσεων. Μην γελάτε το μέλλον είναι πολύ κοντινό και το ενδιαφέρον φαντάζομαι για τους έχοντες και κατέχοντες πολύ μεγάλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails