AdSenseBanner

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Μαργαρίτα 47 εκατ. ετών



Η αρχαιότερη απολιθωμένη μαργαρίτα στον πλανήτη, που χρονολογείται σύμφωνα με τους ειδικούς πριν από 47 εκατομμύρια έτη, εντοπίστηκε κοντά στον οικισμό Μπάριλοχ, μέσα στην Παταγονία, ανακοίνωσε ο διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της τοπικής λίμνης Γκουτιέρες, κ. Ροντόλφο Κορσολίνι.

"Η ηλικία αυτής της απολιθωμένης μαργαρίτας είναι 47 εκατομμύρια έτη", δήλωσε ο Κορσολίνι, το Μουσείο του οποίου βρίσκεται περίπου 1.600 χλμ.νοτιο-δυτικά του Μπουένος Αϊρες, πολύ κοντά στη μεθόριο με τη Χιλή.

Η πανάρχαια μαργαρίτα εντοπίστηκε το έτος 2008 κοντά στον ποταμό της Παταγονίας "Πίσι Λεουφού", που η κοίτη του είναι κοντά στον οικισμό Μπάριλοχ.

Έκτοτε, οι έρευνες που έγιναν απέδειξαν--επιστημονικά--την ηλικία του ευρήματος και η επιστημονική ανακοίνωση που έγινε φέτος περιλήφθηκε στο τελευταίο τεύχος του αμερικανικού περιοδικού "Science".

Το απολίθωμα είναι σε άριστη κατάσταση και είναι πολύ περίεργο, επειδή τα λουλούδια σπάνια απολιθώνονται, ανακοίνωσε ο Κορσολίνι, που είδε το απολίθωμα πάνω σε λίθο, καθώς έκανε περίπατο με τον γιο του Τζούλιαν...

Με τις έρευνες κατοχυρώθηκε η "οικογένεια" της μαργαρίτας αυτής, που πλέον θα λεξικογραφείται "Μαργαρίτα (Asteraceae) της Παταγονίας" και θα είναι η αρχαιότερη του πλανήτη.

πηγή: ana-mpa.gr

1 σχόλιο:

  1. Οι επιστήμονες με τη βοήθεια της σημερινής τεχνολογίας είναι σε θέση υπολογίζουν την εκατομμυρίων ετών ηλικία έμβιων όντων, αλλά και άψυχων υλικών. Μήπως θα πρέπει να δανειστούμε την τεχνολογία τους για να υπολογίσουμε επακριβώς το Δημόσιο Χρέος της Ελλάδας; Όλοι γνωρίζουμε ότι είναι κάποιας προχωρημένης ηλικίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails