AdSenseBanner

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΗ: Ολοκλήρωση έργου στο Σούνιο για την προστασία των πελαργών


Ένα σημαντικό έργο για την προστασία των πελαργών ολοκλήρωσε η ΔΕΗ στην περιοχή του Σουνίου (παραλία Χάρακα - πέρασμα Λεγραινών) με τη συνδρομή της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας. Το συνολικό κόστος του έργου ανήλθε στις 150.000 ευρώ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σε ολόκληρο το καταγεγραμμένο πέρασμα των πουλιών, πλάτους έξι περίπου χιλιομέτρων, τοποθετήθηκαν ειδικά μονωτικά καλύμματα στους ηλεκτροφόρους αγωγούς γύρω από τους στύλους της ΔΕΗ που χρησιμοποιούν οι πελαργοί κατά την ετήσια μετανάστευσή τους προς την Αφρική.

Η μόνωση των αγωγών συντέλεσε εφέτος στην ασφαλή διέλευση των πελαργών, καθώς δεν κατεγράφησαν περιπτώσεις ηλεκτροπληξίας κατά το φθινοπωρινό τους πέρασμα (τέλος Αυγούστου - αρχές Σεπτεμβρίου) από την περιοχή.

Στοχεύοντας στην ασφαλή διέλευση και διαμονή των πελαργών, όπως και των άλλων αποδημητικών ειδών, στη χώρα μας, η ΔΕΗ προγραμματίζει και υλοποιεί σημαντικές παρεμβάσεις στα δίκτυά της σε πλείστες περιοχές, ενώ βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία - μέσω σχετικού προγράμματος - με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία για το θέμα αυτό.

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails