AdSenseBanner

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Γ. Νικητιάδης: Θα μπούμε και πάλι σε τροχιά τουριστικής ανάπτυξης


Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας το λιμάνι του Πειραιά για να υποδεχθεί τους επιβάτες του πρώτου κρουαζιερόπλοιου που κατέπλευσε στην ακτή Ξαβερίου και να τους ευχηθεί καλή παραμονή στη χώρα μας. Ο Ιταλός καπετάνιος του κρουαζιερόπλοιου «Grand Celebrity», υπό σημαία Πορτογαλίας, καλωσόρισε τον υφυπουργό Πολιτισμού Τουρισμού στη γέφυρα του πλοίου.

Ο καπετάνιος εκφράστηκε με θερμά λόγια για την ελληνική φιλοξενία και τον ελληνικό πολιτισμό ενώ μετέφερε τις ευχές του κ. Νικητιάδη από τα μεγάφωνα του πλοίου στους περίπου 1600 αλλοδαπούς επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου.

Ο κ. Νικητιάδης αντάλλαξε αναμνηστικά δώρα με τον Πορτογάλο πλοίαρχο και δήλωσε ότι η χάραξη μιας ολοκληρωμένης και διαχρονικής στρατηγικής είναι μονόδρομος για το μέλλον του ελληνικού τουρισμού και την ανάπτυξη της οικονομίας.

Παρά τις αντιξοότητες που αντιμετώπισε φέτος η χώρα και τις απαισιόδοξες εκτιμήσεις για δραματική μείωση των αφίξεων καταφέραμε να διατηρήσουμε τις ίδιες αφίξεις με το 2009 και με ελαφρώς αυξητική τάση, σημείωσε ο υφυπουργός.

Μάλιστα για την επόμενη χρονιά ο κ. Νικητιάδης τόνισε ότι θα αναπληρωθεί το χαμένο έδαφος και θα μπούμε πάλι σε τροχιά ανάπτυξης του τουρισμού μας.

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails