AdSenseBanner

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Οι χαμηλές τιμές γέμισαν τα ξενοδοχεία τώρα στην Κρήτη


Σε πολύ χαμηλές τιμές που φθάνουν ακόμη και τα 17 ευρώ το άτομο, διαμορφώνονται τα all inclusive πακέτα διακοπών σε ξενοδοχεία Α’ κατηγορίας τον Σεπτέμβριο στην Κρήτη, γεγονός που αυξάνει σημαντικά τις πληρότητές τους.

Ο Μανόλης Βαρκαράκης, πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Λασιθίου, είπε στην εφημερίδα «Πατρίς» ότι αυτό το μήνα και μετά τις 10 Σεπτέμβρη, οι πληρότητες σε κάποιες μονάδες θα φθάσουν ακόμη και το 100%.

«Τα ξενοδοχεία γεμίζουν γιατί μειώνονται οι τιμές», σημείωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι παρά τις αυξημένες αφίξεις, η κίνηση στην τουριστική αγορά της ευρύτερης περιοχής είναι περιορισμένη.

«Περιμέναμε ότι ο Σεπτέμβρης θα ήταν καλύτερος μήνας από άποψη διανυκτερεύσεων», σχολίασε ο Νίκος Βουρβαχάκης, πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Ρεθύμνου, σημειώνοντας ότι γίνεται προσπάθεια για τόνωση της κίνησης στα καταστήματα της πόλης, με εκπτώσεις και προσφορές. Ανέφερε ακόμη, ότι η πληρότητα στα ξενοδοχεία είναι της τάξης του 65%-75%. Πτώση τουριστικών εσόδων από 10%-20%, περιμένουν οι ξενοδόχοι και επιχειρηματίες στη Σητεία.

Ο Γιάννης Κακουράκης, πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων της περιοχής, είπε στην “Π” ότι αυτό το μήνα, η μέση πληρότητα σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα είναι της τάξης του 40%-50%.

Κάτω από 60% είναι οι πληρότητες στην περιοχή των Χανίων, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων, Νίκο Κόρακα. Ο ίδιος είπε ότι τη φετινή σεζόν η πτώση των εσόδων θα φθάσει το 10%-15%.

πηγή: Πατρις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails