AdSenseBanner

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Αυστραλία: Αφιερώματα στα ελληνικά νησιά


Μπορεί το ελληνικό καλοκαίρι να έφτασε στο τέλος του, αλλά τα αφιερώματα των αυστραλιανών μέσων ενημέρωσης στους δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς, με κολακευτικά σχόλια, συνεχίζονται.

Ταξιδιωτικά αφιερώματα στα νησιά Μύκονο και Ίο παρουσίασε πρόσφατα η εβδομαδιαία τηλεοπτική εκπομπή «Getaway» του ιδιωτικού σταθμού «Channel 9».

Η Μύκονος παρουσιάζεται ως το πιο δημοφιλές και κοσμοπολίτικο ελληνικό νησί. Σε ένα ρεπορτάζ διάρκειας οχτώ λεπτών, ο παρουσιαστής Τζέισον Ντούντας (Jason Dundas) εξερευνά τα γραφικά σοκάκια της Χώρας, επισκέπτεται δημοφιλείς παραλίες και μιλά για την αρχιτεκτονική, τον τρόπο ζωής, τα καλά καταστήματα και τα κέντρα διασκέδασης του νησιού. Συνομιλεί επίσης με τον Ελληνοαυστραλό Νικ Γιαννόπουλο, πρωταγωνιστή της ταινίας «Βασιλιάδες της Μυκόνου», ο οποίος επισημαίνει ότι η Μύκονος έχει το πλεονέκτημα της προσφοράς πολλών επιλογών για κάθε είδους επισκέπτη. Το αφιέρωμα στην Ίο, διάρκειας τεσσεράμισι λεπτών, προβάλει το νησί ως ιδανικό τόπο διακοπών νέων ανθρώπων, ιδίως εργένηδων, που επιθυμούν να διασκεδάσουν μέχρι το πρωί. Παρουσιάζονται κυρίως παραλίες του νησιού και κεφάτα πάρτι νέων.

Η ίδια εκπομπή, νωρίτερα είχε κάνει αφιέρωμα στη Σαντορίνη, "το νησί της αγάπης", "ένα από τα πιο ρομαντικά νησιά στη γη" και μεταξύ των πέντε πιο επιθυμητών προορισμών για ταξίδια του μέλιτος, όπως υπογραμμίστηκε. Το ρεπορτάζ, διάρκειας εφτά λεπτών, με τίτλο "Ρομαντική Σαντορίνη" προέβαλε εικόνες από τα γραφικά χωριά, τα σοκάκια, τις εκκλησίες, τους απόκρημνους βράχους, την μοναδικά θέα, το ηλιοβασίλεμα της Οίας και τις παραλίες του νησιού. Ο παρουσιαστής Jason Dundas συνομίλησε με ζευγάρια που επισκέπτονται το νησί, παρουσίασε ένα από τα πολυτελέστατα ξενοδοχεία της Σαντορίνης και νοίκιασε ιδιωτικό σκάφος, για να κάνει το γύρο του νησιού.

Άλλος σταθμός του αφιερώματος ήταν η Κρήτη, το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, το οποίο προσφέρεται, σύμφωνα με την εκπομπή, για εξερεύνηση με αυτοκίνητο. Το ρεπορτάζ με τίτλο "Οδική διαδρομή στην Κρήτη" είναι διάρκειας εξήμισι λεπτών και ξεκινά με την επίσκεψη στα Χανιά, μια πόλη διάσημη για την αρχιτεκτονική της, που συνδυάζει ποικίλες πολιτισμικές επιρροές. Ο παρουσιαστής επισκέπτεται την τοπική αγορά και δοκιμάζει τοπικά προϊόντα, φέτα, μέλι και κρασί.

Επόμενη στάση του ταξιδιού είναι το Ρέθυμνο, διάσημο για το ενετικό κάστρο και τις παραλίες του, ενώ προτείνεται και η επίσκεψη στις λιγότερο πολυσύχναστες νότιες παραλίες της Κρήτης. Τέλος, ο παρουσιαστής επισκέπτεται την Κνωσό, το μέρος "από όπου ξεκίνησαν όλοι οι ευρωπαϊκοί πολιτισμοί" και μιλά για την ελληνική μυθολογία, και ιδίως για το μύθο του Μινώταυρου.

Το τρίτο μέρος του αφιερώματος, με τίτλο "Άθικτη Αμοργός", διάρκειας έξι λεπτών, παρουσιάζει την Αμοργό ως ένα "ανεξερεύνητο", "αυθεντικό ελληνικό νησί", όπου ο επισκέπτης μπορεί να χαλαρώσει, μακριά από την πολυκοσμία, να κολυμπήσει σε ερημικές παραλίες και να περιηγηθεί στα σοκάκια και τα παραδοσιακά καφενεία της χώρας. Κεντρικό αξιοθέατο του νησιού αποτελεί το Μοναστήρι της Παναγιάς Χοζοβιώτισσας, όπου ο επισκέπτης έρχεται σε επαφή με τη βυζαντινή παράδοση κι από όπου μπορεί να απολαύσει υπέροχη θέα.

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails