AdSenseBanner

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ "ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ" ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ


Στην πολύβουη πόλη της Σαγκάης, στη μακρινή Κίνα, όπου οι φρενήρεις ρυθμοί της καθημερινότητας της μεγαλύτερης πόλης- λιμένα του "Κόκκινου Δράκου" αποτυπώνονται σε κάθε μεγάλο ή μικρότερο δρόμο της, υπάρχουν δύο γειτονιές, στο Gubei και το Pudong, που ο ήχος της ελληνικής μουσικής και οι μυρωδιές από τα φρεσκομαγειρεμένα παραδοσιακά φαγητά της ελληνικής κουζίνας, "αιχμαλωτίζουν" τις αισθήσεις των περαστικών και τους προσκαλούν σ' ένα "ταξίδι" εξερεύνησης της ελληνικής κουζίνας.

Στις δύο αυτές γειτονιές λειτουργούν, τα τελευταία χρόνια, δύο ελληνικές ταβέρνες με το ίδιο όνομα- "Ο Μύλος" (O Milos)- και κοινούς ιδιοκτήτες: τα αδέλφια Βασίλης και Γιάννης Δημητρίου.

Η ιστορία των δύο αδελφών, που έλκουν την καταγωγή τους από την Καστοριά, έχει και μια ξεχωριστή πτυχή, αφού δεν πρόκειται για την κλασική ιστορία Ελλήνων επιχειρηματιών, που αποφασίζουν να δραστηριοποιηθούν στην αχανή- σε μέγεθος- κινεζική αγορά, αλλά για δύο επιχειρηματίες, που έχοντας μεταναστεύσει μια φορά, σε πολύ μικρή ηλικία, από την Ελλάδα στην Αμερική, αποφάσισαν να "ξενιτευτούν" για δεύτερη φορά στη ζωή τους και ως άλλοι Κολόμβοι ν' ανακαλύψουν όχι την Αμερική, αλλά την καθ' όλα διαφορετική Κίνα. Ή μάλλον την αγορά της…

"Αρχίσαμε να δραστηριοποιούμαστε στην αγορά της Κίνας πριν από περίπου δέκα χρόνια, φέρνοντας είδη κι εργαλεία για ελαιοχρωματιστές, με τα οποία ασχολούμασταν και στην Αμερική", λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Βασίλης Δημητρίου, από τη Σαγκάη.

Και μας εξηγεί ότι, πριν από περίπου έξι χρόνια, ο αδελφός του και ο ίδιος αποφάσισαν να πάψουν να πηγαινοέρχονται στην Κίνα και να μείνουν μόνιμα εκεί, επεκτείνοντας τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες και στον τομέα της εστίασης, που τον γνώριζαν, ούτως ή άλλως, πολύ καλά, αφού διατηρούσαν κι εξακολουθούν ακόμη και σήμερα- χάρη στους συνεταίρους του στις ΗΠΑ, όπως διευκρινίζει ο κ. Δημητρίου- να διατηρούν.

Έτσι, αφού βολιδοσκόπησαν τις διαθέσεις της αγοράς, αποφάσισαν, πριν από μια τριετία, να ανοίξουν το Μύλο και να "συστήσουν" την ελληνική κουζίνα στους Κινέζους.

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails