AdSenseBanner

Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Agro Tourism 2010, Τοπικά Προϊόντα & Υπηρεσίες στην Κασσάνδρα

Στην Καλλιθέα Κασσάνδρας στην Χαλκιδική, στις 14-16 Μαΐου 2010, ο Δήμος Κασσάνδρας με την υποστήριξη του ΑγρΟραμα και όλους τους τοπικούς φορείς και δομές δημιουργεί την AGRO TOURISM 2010, μια πλατφόρμα συνάντησης, ενημέρωσης, απόκτησης συναντίληψης και επαφών συνεργασίας, για την μεγιστοποίηση της συμβολής όλων στην τοπική ανάπτυξη.

Ο Δήμαρχος Κασσάνδρας κ. Α. Κανέλης είπε: Ο Ελληνικός Πολιτισμός είναι ένα από τα ισχυρότερα διεθνή Brand Name. Ο Τουρισμός μας δημιουργεί σήμερα πολλαπλασιαστικά το 18% περίπου του ΑΕΠ (με πολλαπλασιαστή 1,8 και απευθείας συμβολή 10%), ενώ η Χαλκιδική είναι 4ος προορισμός στον εισαγόμενο τουρισμό στην χώρα μας. Ο Αγροτικός τομέας προσφέρει σήμερα πολλαπλασιαστικά το 20% περίπου του ΑΕΠ (με πολλαπλασιαστή 5 και απευθείας συμβολή περίπου 4%). Αν οι συμπολίτες μας (φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις) πετύχουμε να τα συνδυάσουμε θα εξασφαλίσουμε ενδογενώς σταθερότερη αναπτυξιακή διαδικασία.

Ξέρουμε ότι ο τουρισμός σήμερα στη χώρα μας αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της χώρας. Και είναι η ελληνική ταυτότητα στον τουρισμό, που πρέπει και μπορεί ν' αποτελέσει στρατηγική επιλογή, όραμα και συγκριτικό μας πλεονέκτημα, το οποίο βεβαίως συνδυάζεται άριστα, μ' έναν αγροτικό τομέα που έχει και αυτός την ελληνική ταυτότητα της μεσογειακής δίαιτας. Η ελληνική ταυτότητα στα προϊόντα θα ενισχυθεί με την τοπική ταυτότητα. Γ. Παπανδρέου (Αρχ. Ολυμπία, 5/9/2009).

Ο κ. Θ. Νικολαΐδης, Δημοτικός Σύμβουλος και πρόεδρος του ΤΑΟΧ-Τουριστικού Αναπτυξιακού Ομίλου Χαλκιδικής είπε: Η Agro Tourism 2010 είναι μια πολυεκδήλωση με στόχο να φέρει κοντά τους τουριστικούς επιχειρηματίες και τους τοπικούς παραγωγούς ποιοτικών αγροτικών προϊόντων, ώστε με την ενσωμάτωση στοιχείων τοπικού πολιτισμού στο τουριστικό προϊόν να προβάλλονται όλα με την τοπική ταυτότητα, που τα διαφοροποιεί και τα κάνει μοναδικά. Ο τουρισμός θα γίνει σταθερότερος, συνδεόμενος στενότερα με την εσωτερική τοπική παραγωγική και την κοινωνία, και η ποιοτική τοπική παραγωγή θα βρει τόσο διέξοδο στις τοπικές τουριστικές επιχειρήσεις όσο και προώθηση στις περιοχές από τις οποίες προέρχονται οι επισκέπτες.

Ο Δήμος Κασσάνδρας υποστηρίζει την AGRO TOURISM 2010, ως μια πλατφόρμα, στις 14-16 Μαΐου, στην Καλλιθέα, Κασσάνδρας που φιλοδοξεί ότι ίσως θα μπορούσε να είναι η απαρχή μιας Τοπικής Συμφωνίας Ποιότητας και μια βάση για τοπική ανάπτυξη, που θα στηρίζεται κυρίως σε σταθερές ενδογενείς δυνάμεις.

Η κα Α. Μιχαηλίδου είπε: Το πρόγραμμα της Agro Tourism θα οριστικοποιηθεί την Πέμπτη, 8 Απρ 2010, στις 19.00, στον ισόγειο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου «η Κασσάνδρα». Στην τελική μορφή του προγράμματος μπορούν όλοι οι τοπικοί φορείς να προτείνουν εκδηλώσεις, που μπορούν να φιλοξενηθούν από την Agro Tourism 2010, 14-16 Μαΐου 2010.

πηγή: agri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails