AdSenseBanner

Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Costa Navarino: Ενας παράδεισος στην Ελλάδα


To Costa Navarino πρόκειται για μία από τις ελάχιστες επενδύσεις ύψους 1,2 δισ. ευρώ που υλοποιούνται φέτος στην Ελλάδα, τη στιγμή που πολλά projects ακυρώνονται ή αναστέλλονται εξαιτίας της κρίσης.

Η πληρότητα στο Romanos Luxury Collection ξεπερνάει το 80%, με την πλειονότητα των κρατήσεων να προέρχεται από την Μεγάλη Βρετανία, την Γερμανία και την Ιταλία, χώρες που τείνουν να εμφανίζουν έντονα “σημάδια” ανάκαμψης. Το ξενοδοχείο που απευθύνεται κυρίως στις ανώτατες εισοδηματικές κατηγορίες περιλαμβάνει 321 πολυτελή δωμάτια και σουίτες με 142 ιδιωτικές πισίνες, καθώς και πολλές κοινόχρηστες πισίνες.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!

Μέσα στον Ιούνιο αναμένεται να ξεκινήσει την λειτουργία του και το “The Westin Resort” που αποτελείται από 445 δωμάτια πολυτελείας και σουίτες με 123 ιδιωτικές και κοινόχρηστες πισίνες, για το οποίο υπάρχει σημαντικός αριθμός κρατήσεων.

Για τα δύο ξενοδοχεία που ολοκληρώνουν την πρώτη φάση του τουριστικού θερέτρου Costa Navarino η ΤΕΜΕΣ έχει υπογράψει μακροπρόθεσμη συμφωνία συνεργασίας με την Starwood Hotels & Resorts Worldwide, Inc. Η τελευταία διαχειρίζεται ήδη στην Ελλάδα οκτώ μονάδες μεταξύ των οποίων, το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία», το Astir Palace στη Βουλιαγμένη και το Santa Marina Resort στην Μύκονο.

Η αρχική φάση του Costa Navarino αποτελεί επένδυση ύψους 550 εκατ. ευρώ και πέραν των δύο ξενοδοχείων θα περιλαμβάνει συνεδριακό κέντρο (χωρητικότητας 2.000 ατόμων), ένα γήπεδο γκολφ, αλλά και ένα αθλητικό κέντρο (3.000 τ.μ.)

Έρχεται η δεύτερη φάση

Παράλληλα, μέσα στο δεύτερο εξάμηνο εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση του Costa Navarino που θα περιλαμβάνει ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων και ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις της διεθνούς αλυσίδας Banyan Tree.

Το συγκεκριμένο συγκρότημα θα αποτελεί τον μοναδικό σε ευρωπαϊκό επίπεδο προορισμό, του οποίου το σύνολο των δωματίων θα είναι υπόσκαφο, με τα δωμάτια-βίλες να καλύπτονται πλήρως από πράσινο. Τέτοιου είδους τουριστικές υποδομές υπάρχουν μόνο στη Σαρδηνία, εξασφαλίζοντας μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας.

Τους προσεχείς μήνες αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία της επιλογής αναδόχου για την κατασκευή του project, το οποίο εκτιμάται ότι θα τεθεί σε λειτουργία νωρίτερα από το 2013.

Οικολογικά... βέλη

Πρόσφατα το κόμμα των Οικολόγων Πρασίνων έστρεψε τα πυρά του εναντίον του Costa Navarino που αποτελεί μία από την μεγαλύτερη επένδυση στον χώρο του τουρισμού και εκτείνεται σε 10.000 στρέμματα στην Μεσσηνία.

Οι αιτιάσεις του κόμματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετίζονται με την προστασία των υγροτόπων και της ορνιθοπανίδας, τη διαχείριση των απορριμμάτων του θερέτρου και των υδάτινων πόρων των ξενοδοχείων.

Η ΤΕΜΕΣ πάντως, έχει μέχρι στιγμής αναλάβει σημαντικές δράσεις, προκειμένου να δημιουργήσει ένα φιλικό προς το περιβάλλον έργο. Στο πλαίσιο αυτό κατασκευάζει φωτοβολταϊκό πάρκο (αξίας 100 εκατ. ευρώ) ισχύος 22 MW που θα επιτρέπει την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών των εγκαταστάσεων, ενώ διαθέτει την μεγαλύτερη στην Ευρώπη εγκατάσταση γεωθερμίας με την οποία θα επιτυγχάνεται μείωση κατά 86% των ρύπων που εκπέμπουν τα κλιματιστικά.

Τέλος, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης και της Ακαδημίας Αθηνών η ΤΕΜΕΣ συγκρότησε το Navarino Environmental Observatory για την μελέτη των επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή.

Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις για το West In Resort Costa Navarino

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails