AdSenseBanner

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΗ ΤΕΦΡΑ


Η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Άντζελα Γκερέκου, συμμετείχε σήμερα σε τηλεδιάσκεψη των 27 υπουργών Τουρισμού της Ε.Ε., υπό την προεδρία του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιου Επιτρόπου για θέματα Τουρισμού, κ. Antonio Tajani. Η έκτακτη αυτή τηλεδιάσκεψη είχε ως θέμα τις επιπτώσεις της ηφαιστειακής τέφρας στον τουρισμό και οι υπουργοί που συμμετείχαν αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετώπισαν στη χώρα τους.

Η κ. Γκερέκου αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που υπήρχαν στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία από τις αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς, και επισήμανε το γεγονός ότι ο τουρισμός είναι ένα εξαιρετικά ευαίσθητο προϊόν, όπως καταδεικνύεται και από αυτή την κρίση που προκλήθηκε από την ηφαιστειακή σκόνη. Συγκεκριμένα, η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γκερέκου δήλωσε, μεταξύ άλλων, στην παρέμβασή της:

«Από την 15η Απριλίου μέχρι την 21η Απριλίου ακυρώθηκαν συνολικά 1.177 αεροπορικές πτήσεις από Ελληνικά αεροδρόμια και αντιστρόφως. Συγκεκριμένα, 589 αφίξεις και 588 αναχωρήσεις συμπληρώνουν το σύνολο των ακυρωθέντων πτήσεων. Αυτά είναι τα πρώτα συγκεντρωτικά στοιχεία από τα 10 μεγαλύτερα αεροδρόμια της χώρας, ήτοι Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ρόδος, Κέρκυρα, Χανιά, Κως, Σαντορίνη, Μύκονος και Ζάκυνθος. Επιπροσθέτως, σύμφωνα με τις αεροπορικές εταιρείες, ο συνολικός αριθμός των εγκλωβισμένων επιβατών στα ελληνικά αεροδρόμια κατά την διάρκεια της κρίσης άγγιξε τους 85.000 επιβάτες.

Στην πλειοψηφία των αποκλεισμένων επιβατών προσφέρθηκε από τις αεροπορικές εταιρείες διαμονή ενώ κάποιοι άλλοι, αρκετά λιγότεροι, φιλοξενήθηκαν στα ξενοδοχεία πέριξ του αεροδρομίου. Επιπροσθέτως, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, δεν καταγράφηκαν παράπονα από τους εγκλωβισμένους επιβάτες. Ως απότοκο αυτής της κρίσης, ο ξενοδοχειακός τομέας της Ελλάδας υπέστη σημαντικό αριθμό ακυρώσεων σε ποσοστό 8%.

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails