AdSenseBanner

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Αξεπέραστα προβλήματα του «Καψής»


Αξεπέραστα οικονομικά προβλήματα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το τουριστικό συγκρότημα Καψής ΑΕ.

Τα δύο ξενοδοχεία της επιχείρησης παραμένουν κλειστά, ενώ η πρόσφατη προσπάθεια για αγορά της μονάδας της Ρόδου από την αλυσίδα διεθνών και ελληνικών κεφαλαίων Αquis Ηotels & Resorts δεν τελεσφόρησε.

Το ξενοδοχείο Capsis Ηotel Rhodes & Convention Centre «Μarika Capsis 2000» στην Ιξιά της Ρόδου χρησιμοποιήθηκε για την άντληση ρευστότητας με τη μέθοδο του sale and lease back στην τράπεζα Εurobank, ακίνητο που η τράπεζα μπορεί να διεκδικήσει οποιαδήποτε στιγμή, λένε κύκλοι της ξενοδοχίας, όπως συμβαίνει σε παρόμοια συμβόλαια.


Με αφετηρία το 1968 η Μαρίκα και ο Θάνος Καψής δημιούργησαν την πρώτη ξενοδοχειακή αλυσίδα στην Ελλάδα. Το 1993 ωστόσο η επιχείρηση χωρίστηκε σε δύο εταιρικά σχήματα που μοιράστηκαν στις κόρες τους Ντία και Λένα, με την πρώτη να αναλαμβάνει το Τουριστικό

Συγκρότημα Καψή ΑΕ (Capsis Convention Centers & Resort Ηotels) ενώ η αδερφή της Λένα Καψή κρατά τα δυο ξενοδοχεία της αλυσίδας, Capsis Αstoria στο Ηράκλειο Κρήτης και Capsis στη Θεσσαλονίκη.

Το Τουριστικό Συγκρότημα Καψή ΑΕ που αποτελείται από δύο πολυτελή παραθαλάσσια ξενοδοχεία πέντε αστέρων συνολικής δυναμικότητας περίπου 2.700 κλινών και συνεδριακά κέντρα στη Ρόδο και στην Κρήτη ειδικεύτηκε στη διοργάνωση πανευρωπαϊκών και διεθνών συνεδρίων.

Στην εταιρεία ανήκουν τα ξενοδοχεία Οut of Τhe Βlue Capsis Εlite Resort, όπως μετονομάστηκε, στην Αγία Πελαγία Ηρακλείου Κρήτης και το Capsis Ηotel Rhodes & Convention Centre «Μarika Capsis 2000» στην Ιξιά της Ρόδου.

Το 2006 το συγκρότημα της Κρήτης ανακατασκευάστηκε πλήρως για να λειτουργήσει ξανά το Μάιο του 2007. Ωστόσο η κρίση που έχει πλήξει τον ελληνικό τουρισμό προκάλεσε ασφυξία στην επιχείρηση που αντιμετώπισε οικονομικά προβλήματα.

Τα χρέη της επιχείρησης υπολογίζονται στα 100 εκατ. ευρώ, ενώ η έλλειψη ρευστότητας είχε ως αποτέλεσμα να μην έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα στο προσωπικό της επιχείρησης στη Ρόδο.

Οι εργαζόμενοι αλλά και το σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου έχουν πραγματοποιήσει τους προηγούμενες μήνες δυναμικές κινητοποιήσεις έξω από το ξενοδοχείο στην Ιξιά, αλλά ακόμη δεν έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα.

Μάλιστα, έχουν διαμηνύσει στην ιδιοκτήτρια εταιρία ότι δεν πρόκειται να αφήσουν το ξενοδοχείο να ανοίξει ούτε για μια ημέρα αν πρώτα δεν έχουν καταβληθεί οι μισθοί τους.

Πηγή : Ροδιακή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails