AdSenseBanner

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Επενδύσεις εκατομμυρίων από το Κατάρ στην Κύπρο


Νέους δρόμους για την κυπριακή οικονομία σηματοδοτεί η συμφωνία, που υπεγράφη πρόσφατα μεταξύ Κύπρου και Κατάρ για σύσταση κοινοπραξίας με σκοπό την εκτέλεση έργου μεταξύ της Κύπρου και της εταιρείας Qatari Diar αξίας 150 εκατ. δολαρίων.

Η συμφωνία υπογράφηκε παρουσία του εμίρη του Κατάρ, Sheikh Ηamad Βin Κhalifa ΑlΤhani και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.

Συνολικά υπογράφηκαν δύο Συμφωνίες και τέσσερα Μνημόνια Συναντίληψης σε διάφορους τομείς δραστηριοτήτων, μεταξύ των οποίων το εμπόριο και οι συγκοινωνίες.

Η πρώτη φάση θα περιλαμβάνει την ανέγερση του ξενοδοχείου το οποίο θα είναι πέντε αστέρων και θα αποτελείται από 220 δωμάτια και θα ολοκληρωθεί σε 30 μήνες από την ημέρα έναρξής του, η οποία τοποθετείται χρονικά με την ολοκλήρωση της εγκαθίδρυσης της κοινοπραξίας μεταξύ της Qatari Diar και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το έργο θα ανεγερθεί απέναντι από το Χίλτον, στην περιοχή του στρατοπέδου. Περιλαμβάνει ξενοδοχείο πέντε αστέρων, εμπορικό κέντρο, γραφεία και διαμερίσματα.

Η κοινοπραξία για την οικοδόμηση του έργου περιλαμβάνει την Κυπριακή Δημοκρατία και την εταιρεία Qatari Diar, και στο έργο η κάθε πλευρά θα συμμετέχει από κοινού, με 50% έκαστη.

Η Κυπριακή Δημοκρατία θα συνεισφέρει με την αξία της γης, η οποία θα καθοριστεί από εκτιμητές ακινήτων των δύο πλευρών και αφού καθοριστεί αυτή η τιμή, το Κατάρ θα συνεισφέρει, τοις μετρητοίς, στο έργο, το ισόποσο της αξίας της γης.

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails