AdSenseBanner

Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Πειραιάς - "θα γίνει κέντρο της κρουαζιέρας"

«Ο Πειραιάς θα γίνει κέντρο της κρουαζιέρας και θα ωφεληθεί πολύ από αυτό σημείωσε σε συνέντευξη ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά Γιώργος Οικονομόπουλος και υπογράμμισε πως ήδη ο Δήμαρχος Πειραιά Παναγιώτης Φασούλας συναντήθηκε με φορείς μεγάλης εταιρείας κρουαζιεροπλοίων, όπου τέθηκαν προβληματισμοί για τον ελλιμενισμό μεγάλων κρουαζιεροπλοίων.

Σύμφωνα με το ειδικό αναπτυξιακό σχέδιο που έχει εκπονηθεί για την πόλη, προβλέπεται η ανάπτυξη του σταθμού κρουαζιέρας για την υποδοχή μεγάλων και περισσότερων πλοίων, έργο κόστους πολλών εκατομμυρίων ευρώ». Τονίζεται πως ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΤΕ απαντώντας στο πάγιο αίτημα των φορέων του τουρισμού για την άρση του καμποτάζ, ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος Μαΐου θα πραγματοποιηθεί διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε άμεσα να προχωρήσει η άρση του καμποτάζ για την κρουαζιέρα.

Ο κ. Παπανδρέου εξειδικεύοντας το μέτρο επεσήμανε μεταξύ άλλων το οφέλη που απορρέουν από την άρση του καμποτάζ, τόσο για τον κλάδο όσο και για τους εργαζόμενους, για τους οποίους όπως είπε, πέρα από τις νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν σε ξηρά και θάλασσα (στην Ιταλία η κρουαζιέρα απασχολεί πλέον 4.000 Ιταλούς ναυτικούς), θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν και σε πολλούς άλλους τομείς.

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails