AdSenseBanner

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Οι Ελβετοί προτιμούν Ελλάδα για τις διακοπές τους

Με τίτλο «Για τους Έλβετούς οι διακοπές θα είναι φέτος κατά 20% φθηνότερες εξαιτίας της διολίσθησης του ευρώ» και υπότιτλο «Η Ελλάδα υψηλά στις προτιμήσεις», η εφημερίδα ΝΖΖ δημοσίευσε στις 19 Απριλίου άρθρο για τις επιπτώσεις της διολίσθησης του ευρώ έναντι του ελβετικού φράγκου, που κάνει ελκυστικότερες τις διακοπές των Ελβετών στο εξωτερικό.

Τα τρία μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία της Ελβετίας, Kuoni, Tui Suisse & Hotelplan υπολογίζουν ότι οι διακοπές για τους Ελβετούς φέτος θα είναι κατά 15 - 20% φθηνότερες από πέρυσι.

Υψηλά στις προτιμήσεις των Ελβετών βρίσκεται η Ελλάδα, καθώς η οικονομική κατάσταση στη χώρα δεν φαίνεται να επηρεάζει τις αποφάσεις τους. Οι κρατήσεις για την Ελλάδα είναι υψηλότερες από πέρυσι, δηλώνει εκπρόσωπος της Tui Suisse. «Δεν έχουμε την εντύπωση ότι οι Ελβετοί συνδέουν την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό με την οικονομική κρίση». Παρόμοια είναι και τα σχόλια εκπροσώπου του Hotelplan, ο οποίος μιλάει για «ευχάριστη ζήτηση για την Ελλάδα».

Στο άρθρο σημειώνεται ότι ο τουριστικός κλάδος στην Ελλάδα συνεισφέρει το 18% του ΑΕΠ, ότι περίπου 16 εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται τη χώρα ετησίως, παρ' ότι πέρυσι σημειώθηκε μείωση κατά 9% λόγω της ύφεσης και ότι η χώρα προσπαθεί να βρει νέες αγορές όπως στην Κίνα, όπου η Ελλάδα αποτελεί τον δημοφιλέστερο τουριστικό προορισμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails