AdSenseBanner

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Α.Γκερέκου: "Θα γίνουν οι Μεσογειακοί Αγώνες"

«Οι Μεσογειακοί Αγώνες θα γίνουν και θα γίνουν σωστά.Eργαζόμαστε συστηματικά για την επιτυχία τους, ώστε να γίνουν ακριβώς με τον τρόπο που πρέπει να γίνουν και να μας κάνει όλους περήφανους».

Αυτό δήλωσε στη Βουλή, η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Αθανάσιου Νάκου, ο οποίος έκανε λόγο για διγλωσσία του ΠΑΣΟΚ.

Όπως τόνισε η κα Γκερέκου, τα κριτήρια για την επιτυχή διεξαγωγή των Μεσογειακών Αγώνων είναι τέσσερα:
- Η τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί για την ολοκλήρωση, τόσο των κατασκευαστικών έργων, όσο και του συνόλου της διοργάνωσης.
- Η αυστηρή τήρηση του εξορθολογισμένου προϋπολογισμού των έργων και των εκδηλώσεων.
- Η διασφάλιση ότι ολόκληρη η περιφέρεια της Θεσσαλίας θα προβληθεί και θα αναδειχθεί ως ελκυστικός τουριστικός προορισμός και ως χώρος για την προσέλκυση επενδύσεων και τέλος
- Η διασφάλιση της μεταμεσογειακής αξιοποίησης και χρήσης των υποδομών, που θα παραδοθούν σταδιακά μέχρι το 2013.

Από την πλευρά του, ο κ. Νάκος υποστήριξε ότι έχουν δημιουργηθεί σύγχυση και αναστάτωση από δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για το αν θα πραγματοποιηθούν ή όχι οι Μεσογιακοί Αγώνες.

«Υλοποιούμε με συνέπεια ότι υποσχεθήκαμε. Τους αγώνες θα τους κάνουμε και θα τους κάνουμε σωστά, όπως πρέπει. Έχουμε συγκεκριμένο πλαίσιο, έχουμε δεσμευτεί και θα το τηρήσουμε. Στο αυστηρά οριοθετημένο και συμφωνημένο πλαίσιο συνεργαζόμαστε τόσο με τη Δ.Ε.Μ.Α όσο και με όλους όσοι εμπλέκονται στην εκτέλεση των έργων και τη διεξαγωγή των αγώνων. Δεν θα μεταβάλουμε τίποτα από όλα αυτά. Θα είναι ευθύνη άλλων αν τελικά δεν ευωδοθεί το απαραίτητο κλίμα και η διάθεση συνεργασίας για την επιτυχή διεξαγωγή τη διοργάνωσης»,ανταπάντησε η κα Γκερέκου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails