AdSenseBanner

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Περιφέρεια Ηπείρου: Σύσκεψη για την τουριστική προβολή

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Ηπείρου, προκειμένου να συζητηθεί η διαμόρφωση στρατηγικής για την τουριστική προβολή της Ηπείρου. Αφορμή για τη σύσκεψη ήταν η προκήρυξη που ετοίμασε η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας, που αφορά έργο προϋπολογισμού 1.138.000 ευρώ, για την προώθηση και προβολή του τουριστικού προϊόντος της Ηπείρου.

Στόχος, όπως τονίστηκε, ήταν να κατατεθούν προτάσεις μέσα από τη γνώση και την εμπειρία των φορέων, ώστε να συνδιαμορφωθεί το καλύτερο δυνατό πλαίσιο για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Ηπείρου. Ο Νομάρχης Πρέβεζας, Βασίλης Ιωάννου, συμμετείχε στη σύσκεψη, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο Εντεταλμένο Σύμβουλο κ. Βέργο και τον Πρόεδρο της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής κ. Χριστοδούλου.

Στη σύντομη παρέμβασή του, ο κ. Ιωάννου τόνισε ότι για να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα η καινούργια προσπάθεια, θα πρέπει να γίνει ένας ουσιαστικός απολογισμός για παρόμοιες δράσεις που υλοποίησε η Περιφέρεια την προηγούμενη περίοδο, να κατατεθούν τα συμπεράσματα, να δοθούν μετρήσιμα στοιχεία, να καταγραφεί το υλικό που υπάρχει και να διατυπωθούν τα όποια αρνητικά:

"Τα προηγούμενα χρόνια, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ιωάννου, η Περιφέρεια Ηπείρου, μέσα από δράσεις του Γ' ΚΠΣ, υλοποίησε πρόγραμμα τουριστικής προβολής, το οποίο κόστισε περίπου 3 εκατ. ευρώ. Ποιος θα μας πει, και πότε, αν αυτά τα χρήματα έπιασαν τόπο, αν έγιναν λάθη, αν υπήρξαν παραλείψεις, αν υπάρχει υλικό το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί; Κάποιος οφείλει να μας πει αν αυτό το πρόγραμμα πέτυχε ή όχι. Αν έπιασαν τόπο τα χρήματα".

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο κ. Ιωάννου τόνισε ότι "όλοι οι φορείς της Ηπείρου θα πρέπει να συντονίσουν τις δράσεις μας με στόχο παράλληλα με την προβολή να βελτιωθούν οι υποδομές, να αναβαθμιστεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, αλλά και να διατηρηθούν και να χαρακτηριστικά της Ηπείρου". Τέλος, ο κ. Ιωάννου αφού διατύπωσε συγκεκριμένες σκέψεις επί του σχεδίου της προκήρυξης του διαγωνισμού, δεσμεύτηκε ότι σύντομα αυτός και οι συνεργάτες του θα καταθέσουν γραπτώς ολοκληρωμένες προτάσεις.

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails