AdSenseBanner

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Η ναυτιλία ενισχύει την αυτοπεποίθηση της Ελλάδας μέσω αυξημένων επενδύσεων των πλοιοκτητών σε συνδυασμό με την αναμενόμενη εισροή διεθνών επισκεπτών για τα Ποσειδώνια 2010



Οι πρόσφατες παραγγελίες για ναυπηγήσεις καινούργιων πλοίων από Έλληνες πλοιοκτήτες, εκτιμώμενης αξίας ύψους 750 εκ. Ευρώ, συνέπεσαν με τα αποτελέσματα μιας διεθνούς μελέτης που καταδεικνύουν ότι η αυτοπεποίθηση της παγκόσμιας ναυτιλιακής αγοράς βρίσκεται στα καλύτερα επίπεδα των τελευταίων 15 μηνών.

Αυτές οι εξελίξεις δίνουν τόνο αισιοδοξίας για την Ελληνική οικονομία, καθώς η χώρα ετοιμάζεται να υποδεχθεί ένα πακέτο 50 εκ. Ευρώ συνδεδεμένο με τα προβλεπόμενα έσοδα από τους 10.000 επισκέπτες από το εξωτερικό που θα επισκεφθούν τη φετινή ναυτιλιακή έκθεση των Ποσειδωνίων.

Η πιο αναγνωρισμένη εμπορική έκθεση ναυτιλίας που λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα ανά δύο έτη αντιπροσωπεύει μια σημαντική μερίδα του τομέα Συναντήσεων, Κινήτρων, Συνεδρίων και Εκθέσεων (MICE) της χώρας. Οι διοργανωτές αναφέρουν ότι η φετινή έκθεση θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ, με τις επιβεβαιωμένες κρατήσεις εκθεσιακού χώρου να καλύπτουν πάνω από 30.000 τετραγωνικά μέτρα. Τα Ποσειδώνια 2010, που θα πραγματοποιηθούν από τις 7 έως τις 11 Ιουνίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Ελληνικού, θα προσελκύσουν περίπου 1.800 εκθέτες από 86 χώρες και περισσότερους από 17.000 Έλληνες και διεθνείς επαγγελματίες του χώρου καθώς και κυβερνητικούς αξιωματούχους ως επισκέπτες.

«Υπάρχει μία αύξηση της τάξεως του 12 τοις εκατό στις κρατήσεις εκθεσιακού χώρου σε σύγκριση με την έκθεση του 2008 και όλα δείχνουν ότι τα φετινά Ποσειδώνια θα είναι τα μεγαλύτερα στη σαρανταετή ιστορία της διοργάνωσης», δήλωσε ο κ. Θεόδωρος Βώκος, Project Manager των Εκθέσεων Ποσειδώνια.

«Πέραν των εμφανών οφελών που δημιουργούν για την ελληνική ναυτιλιακή βιομηχανία, που αφορούν στην επιχειρηματική ανάπτυξη, στην διεθνή προβολή και στις νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες, τα Ποσειδώνια αποτελούν επίσης μια σημαντική ροή εσόδων για την τουριστική βιομηχανία και άλλους συναφείς κλάδους.

«Με τέσσερις διανυκτερεύσεις κατά μέσο όρο ανά επισκέπτη και με δαπάνες της τάξεως των 200 Ευρώ ανά ημέρα για διανυκτέρευση, καθένας από τους 10.000 διεθνούς επιχειρηματικούς ταξιδιώτες που αναμένεται να συμμετάσχουν στην έκθεση θα δαπανήσει περίπου 1.500 Ευρώ κατά τη διαμονή του. Πρόκειται για 15 εκ. Ευρώ που προέρχονται από επισκέπτες και μόνο, που θα διοχετευθούν σε ξενοδοχεία, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ταξί, σημεία λιανικής πώλησης στην Αθήνα και τα περίχωρά της, εξαιρουμένων των πρόσθετων εσόδων που δημιουργούνται από τους επισκέπτες που θα παρατείνουν τη διαμονή τους μερικές ημέρες για να απολαύσουν σύντομες διακοπές στα νησιά του Αιγαίου» ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Βώκος.

Οι επισκέπτες και οι εκθέτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν επίσης το αθλητικό φεστιβάλ των Ποσειδωνίων που διοργανώνεται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και που φέτος περιλαμβάνει για 5η φορά τον ιστιοπλοϊκό αγώνα Posidonia Cup με τη χορηγία των Lloyds Register, για 2η φορά το τουρνουά ποδοσφαίρου Posidonia Shipsoccer Tournament με τη χορηγία της Castrol Marine και για 1η φορά το τουρνουά γκολφ Posidonia Golfplay Tournament.

Τα Ποσειδώνια 2010 τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, του Δήμου Πειραιώς, του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας, της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας και της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Στάβη Σπανού, Press Officer, τηλ.: +30 210 9604200, e-mail: posidonia@perse.gr

Θεόδωρος Βώκος, Project Manager, τηλ.: +30 210 4283608, e-mail: tnv@posidonia-events.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails