AdSenseBanner

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Τη φιλική συνεργασία ανάμεσα στο Ηράκλειο και τη Σμύρνη προώθησε η κ. Σχοιναράκη σε σημαντική συνάντηση με τον Νομάρχη της περιοχής


Ιδιαίτερα σημαντική για την περαιτέρω ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων Ελλάδας και Τουρκίας ήταν η συνάντηση που είχε στη Σμύρνη η Νομάρχης Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη – Ηλιάκη με το Νομάρχη Σμύρνης κ. M. Cahit Kurak. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια επιχειρηματικής αποστολής του Επιμελητηρίου Ηρακλείου που βρέθηκε στην Τουρκία προσκεκλημένη από το Επιμελητήριο Σμύρνης. Η συμμετοχή της κ. Σχοιναράκη στην αποστολή πραγματοποιείται στην κατεύθυνση στήριξης της Νομαρχιακής Αρχής Ηρακλείου στις συλλογικές δράσεις των επιχειρηματιών του Νομού με σκοπό την καλύτερη ανάπτυξη και δικτύωση των επιχειρήσεών τους.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σμύρνης κ. Ekrem Demirtas, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Νικήτας Δολαψάκης , οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι Ηρακλείου κ. Αλέξανδρος Ξωμεριτάκης και κ. Ευτυχία Κατσαρού – Πετράκη, καθώς και μέλη τη διοικούσας επιτροπής του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στους άξονες συνεργασίας και εδραίωσης των φιλικών ανταλλαγών και επαφών μεταξύ Σμύρνης και Ηρακλείου.

Η κ. Σχοιναράκη ευχαριστώντας τον κ. Kurak για τη θερμή υποδοχή τόνισε τη βούλησή της για την ανάπτυξη συνεργασιών στις περιοχές μας που θα ενδυναμώσουν όπως ανέφερε ακόμα περισσότερο τις φιλικές ανταλλαγές των λαών μας. Απεύθυνε μάλιστα ανοιχτό κάλεσμα στον κ. Kurak να επισκεφθεί το Ηράκλειο συμβάλλοντας προς αυτήν την κατεύθυνση, το οποίο ο ίδιος δέχτηκε με ενθουσιασμό. Επιπλέον η κ. Σχοιναράκη επεσήμανε ότι η Νομαρχιακή Αρχή Ηρακλείου βρίσκεται στο πλευρό των επιχειρηματιών του Νομού, ιδιαίτερα μάλιστα σε δράσεις που διανοίγουν νέους ορίζοντες συνεργασιών ανάμεσα στους λαούς που ζουν στη λεκάνη της Μεσογείου. Η κ. Σχοιναράκη τόνισε την αναγκαιότητα της ενίσχυσης και στήριξης των διμερών επαφών Ελλάδας και Τουρκίας με γνώμονα την αγαστή συνεργασία και συνύπαρξη των λαών μας, που τους ενώνουν πολλά κοινά στοιχεία.

Ο Νομάρχης Σμύρνης καλωσορίζοντας θερμά την κ. Σχοιναράκη στην περιοχή του εξήρε ως πολύ σημαντικό το γεγονός της παρουσίας της στη Σμύρνη η οποία, όπως τόνισε, ενισχύει την ανάπτυξη συνεργασιών ανάμεσα στις δύο περιοχές. Επιπλέον υπογράμμισε ότι επικυρώνει με τον καλύτερο τρόπο τη δραστηριότητα των επιχειρηματιών του Νομού μας. Μέσα σε πολύ ευχάριστο κλίμα ο κ. Kurak ενημέρωσε την κ. Σχοιναράκη για τα αναπτυξιακά δεδομένα της περιοχής του αλλά και για την πολιτική του βούληση που κινείται στα πλαίσια της διατήρησης και περαιτέρω ενίσχυσης των καλών σχέσεων που έχει η Σμύρνη με την Ελλάδα και ιδιαίτερα με τα νησιά. Όπως ανέφερε, οι δύο λαοί –Έλληνες και Τούρκοι- έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά, καθώς ζουν στις δύο πλευρές της ίδιας θάλασσας. Τέλος, επεσήμανε ότι για να εδραιωθούν ακόμα περισσότερο οι φιλικές μας σχέσεις είναι αναγκαία η περαιτέρω ανάπτυξη τόσο των διμερών επαφών μας όσο και των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ μας, κατεύθυνση που όπως τόνισε ενθαρρύνει με τη δράση του στη Σμύρνη.

πηγή: nah.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails