AdSenseBanner

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

ΓΕΠΟΕΤ: Χωρίς προβλήματα τα δρομολόγια των τουριστικών λεωφορείων


Κανένα πρόβλημα δεν έχουν αντιμετωπίσει μέχρι αυτή τη στιγμή τα τουριστικά λεωφορεία στα δρομολόγιά τους, απόρροια της απεργίας των βυτιοφόρων οχημάτων, όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ), Μάριος Τριβυζάς, εκφράζοντας ωστόσο την ευχή να λήξει σήμερα η απεργία, που όπως είπε μόνο καλό δεν κάνει στον ελληνικό τουρισμό.

Ο κ. Τριβυζάς στηλιτεύει τις κινητοποιήσεις που αποτελούν τροχοπέδη στο ελληνικό τουριστικό προϊόν κάνοντας λόγο για αρνητική δημοσιότητα που ταξιδεύει σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στην Κρήτη επισκέπτες του εξωτερικού είχαν πραγματοποιήσει κρατήσεις 6.000 οχημάτων και με τη διάδοση της απεργίας των βυτιοφόρων, οι ακυρώσεις ανήλθαν στις 3.000.

Αναφερόμενος στην εξέλιξη της τουριστικής κίνησης ο πρόεδρος της ΓΕΠΟΕΤ σημείωσε ότι μέχρι αυτή τη στιγμή παρατηρείται μείωση στις αφίξεις κατά 3% σε σχέση με πέρυσι. Μάλιστα παρατήρησε ότι τα νούμερα των αφίξεων ποικίλουν από περιοχή σε περιοχή. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ότι η Ρόδος, Κως και Κεφαλονιά κινούνται με άνοδο 8%, τη στιγμή που η Κρήτη και η Ρόδος καταγράφει πτώση 10%.

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails