AdSenseBanner

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Νάουσα Ημαθίας - Παγκόσμια προβολή από το BBC της Σχολής Αριστοτέλους


Συνεργείο του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου BBC επισκέφθηκε χθες τον αρχαιολογικό χώρο και το Πολιτιστικό Κέντρο της Σχολής Αριστοτέλους, στη Νάουσα Ημαθίας, όπου πραγματοποίησε γυρίσματα για την ιστορική σειρά ντοκιμαντέρ «Αρχαίοι κόσμοι».

Το συνεργείο, με επικεφαλής τον ιστορικό-αρχαιολόγο Ρίτσαρντ Μάιλς, υποδέχθηκε ο δήμαρχος Νάουσας, Αναστάσιος Καραμπατζός. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Καραμπατζός επεσήμανε την οικουμενική σημασία του μνημείου, όπου συνυπήρξαν ο φιλόσοφος Αριστοτέλης και ο Μέγας Αλέξανδρος, δύο από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της ιστορίας και αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του Πολιτιστικού Κέντρου (συνεδριακό κέντρο, εκπαιδευτικά προγράμματα κλπ.). Ευχαρίστησε τον κ. Μάιλς και τους συντελεστές της παραγωγής για τη συνεργασία τους να εντάξουν το «σπουδαίο μνημείο» στο ντοκιμαντέρ, συμβάλλοντας στην «παγκόσμια» προβολή του. Επίσης, γυρίσματα έγιναν και στους αρχαιολογικούς χώρους του Θεάτρου της Μίεζας και στους Μακεδονικούς τάφους.

Το ντοκιμαντέρ «Αρχαίοι κόσμοι», το οποίο αποτελείται από έξι μέρη, αναφέρεται στους αρχαίους πολιτισμούς από τη Μεσοποταμία μέχρι τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και θα μεταδοθεί από το διεθνές δίκτυο του BBC, το 2011.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails