AdSenseBanner

Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Η Οδύσσεια των αδειούχων - Ανυποχώρητοι οι απεργοί - Στενάζουν τουρισμός και αγορά!


- Aγωνία για τους αδειούχους του Αυγούστου - Ταξιδιωτική οδηγία από την Βρετανία
- Βυτιοφόρα του στρατού ανεφοδίασαν τη ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, σε επιφυλακή το ΓΕΕΘΑ.

Μαρτύριο έχει γίνει για πολλούς η μεγάλη καλοκαιρινή έξοδος λόγω της απεργίας των ιδιοκτητών φορτηγών δημόσιας χρήσης.

Ο έλεγχος έχει χαθεί εντελώς από τα χέρια της κυβέρνησης, αφού η επιστράτευση δεν έγινε όπως θα έπρεπε και ο νόμος ακόμα και σήμερα δεν έχει εφαρμοσθεί πλήρως! Η αστυνομία συνεχίζει την επίδοση των πράξεων επίταξης των οχημάτων και των φύλλων πορείας προς τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις αρνούνται να τα παραλάβουν και η αστυνομία αναγκάζεται να τα θυροκολλήσει. Εκτιμάται ότι η διαδικασία αυτή θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι αύριο το βράδυ, ή το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα το πρωί.

Με το πρώτο μεγάλο κύμα εξόδου να είναι σε εξέλιξη κανένας, όπως λένε οι βενζινοπώλες, δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ποιο πρατήριο θα έχει καύσιμα και για πόση ώρα. Το ένα ιδιωτικό βυτιοφόρο, όπως σημείωναν, τροφοδοτούσε το ένα βενζινάδικο και μέχρι να φτάσει στο επόμενο το πρώτο πρατήριο είχε ξεπουλήσει.

Τεράστιο πρόβλημα είναι και ο «εγκλωβισμός» χιλιάδων τουριστών σε παραθαλάσσια θέρετρα, κυρίως της Χαλκιδικής, της Πιερίας και της Θάσου. Κάποιοι αλλοδαποί μάλιστα που ήρθαν στην Ελλάδα οδικώς δεν είχαν τα χρήματα για να παραμείνουν επιπλέον ημέρες στα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες να τους φιλοξενούν.

Στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής μέχρι χθες δεν υπήρχαν πλέον καύσιμα ούτε για τα λεωφορεία και τα ταξί, με αποτέλεσμα να διακοπεί η μεταφορά αλλοδαπών επισκεπτών από και προς το Αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, ενώ υπάλληλοι εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων αναζητούσαν τα Ι.Χ. αυτοκίνητα που εγκαταλείπουν σε διάφορες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας οι τουρίστες μόλις αδειάσουν τα ρεζερβουάρ.

Τα ιδιωτικά βυτιοφόρα και τα οχήματα των εταιριών πετρελαιοειδών εργάζονται πυρετωδώς επί 24ωρου βάσεως για καλύψουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις ανάγκες της αγοράς σε καύσιμα.

Ταξιδιωτική οδηγία

Την ίδια ώρα το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών, ανανέωσε την ταξιδιωτική του οδηγία για την Ελλάδα, προειδοποιώντας τους Βρετανούς επισκέπτες ότι λόγω της απεργίας των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων αναμένονται ελλείψεις σε καύσιμα.


Συστήνεται όσοι μετακινούνται με οχήματα να είναι σίγουροι ότι τα καύσιμα που έχουν επαρκούν για να φτάσουν στον προορισμό τους.

Η οδηγία έρχεται να συμπληρώσει την εικόνα που παρουσιάζουν την τελευταία εβδομάδα τα ξένα δημοσιογραφικά πρακτορεία.

Ποιά είναι τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση για τους απεργούς

Σειρά μέτρων ανακοίνωσε η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που υπάρχει μετά την άρνηση των ιδιοκτητών Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης "να συμμορφωθούν στις αποφάσεις της Πολιτείας για την επίταξη των οχημάτων και των προσωπικών τους υπηρεσιών", άρνηση που "συνιστά βαριά προσβολή της έννομης τάξης και πλήττει το κοινωνικό σύνολο".

Ειδικοτερα, μετά τη συνεδρίαση της αρμόδιας διυπουργικής Επιτροπής ανακοινώθηκαν τα εξής:

"Η άρνηση των ιδιοκτητών Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης να συμμορφωθούν στις αποφάσεις της Πολιτείας για την επίταξη των οχημάτων και των προσωπικών τους υπηρεσιών συνιστά βαριά προσβολή της έννομης τάξης, πλήττει το κοινωνικό σύνολο και αντιμετωπίζεται άμεσα με τα ακόλουθα μέτρα:

1.- Τα βυτιοφόρα Ιδιωτικής Χρήσης εντάσσονται στο σχέδιο κάλυψης των δημοσίων αναγκών σε συνεργασία με τις εταιρείες πετρελαιοειδών.

2.- Οι Ένοπλες Δυνάμεις με τα δικά τους μέσα διασφαλίζουν ήδη -σύμφωνα με το υπάρχον σχέδιο- την τροφοδοσία σε καύσιμα κρίσιμων τομέων (αεροδρόμια, μονάδες της ΔΕΗ, Νοσοκομεία, κ.ο.κ).

Αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού θα συμβάλλουν, εφ' όσον χρειαστεί, στην κάλυψη των αναγκών των νησιών μεταφέροντας βυτιοφόρα.

3.- Τα στοιχεία όλων των παραβατών διαβιβάζονται στους αρμόδιους εισαγγελείς για την άσκηση ποινικής δίωξης.

4.- Οι προβλεπόμενες στη νομοθεσία διοικητικές κυρώσεις που φθάνουν μέχρι την αφαίρεση αδειών, θα εφαρμοσθούν αμέσως σε βάρος των παραβατών".


Ανεφοδιασμός απο το στρατό

Την ίδια ώρα, μετά την απόφαση της διϋπουργικής επιτροπής να "κατεβάσει" το στρατό για των ανεφοδιασμό υπηρεσιών του δημοσίου, 5 βυτοφόρα του στρατού ανεφοδίασαν το σταθμό της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη. Ταυτοχρόνως, τα υπόλοιπα είναι σε επιφυλακή 3-6 ωρών και όταν χρειάζεται, θα δίνεται σήμα απο το ΓΕΕΘΑ.

Στην αντεπίθεση οι απεργοί

Από τη Δευτέρα παιρνούν στην αντεπίθεση οι απεργοί, καθώς μετά την απόφαση για συνέχιση της απεργίας πήραν φωτιά τα τηλέφωνα των νομικών συμβούλων και των δικηγόρων. Οι απεργοί λοιπόν από τη Δευτέρα θα καταθέσουν αίτηση για ασφαλιστικά μέτρα, για αναστολή και ανακοπή της απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση και επίταξη των οχημάτων και των υπηρεσιών.

πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails