AdSenseBanner

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

ΔΙΑΜΑΧΗ ΓΣΕΒΕΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ


Ο τουρισμός δεν είναι μόνο "κλίνη", αναφέρει χαρακτηριστικά σε σημερινή ανακοίνωση η ΓΣΕΒΕΕ και προσθέτει:

"Διάφοροι φορείς, οι οποίοι διεκδίκησαν μονοδιάστατα να εκπροσωπήσουν τον τουρισμό, πρέπει να αναζητήσουν και τις ευθύνες τους για το σημείο στο οποίο τον οδήγησαν και που αναμφισβήτητα είναι πολύ κατώτερο από αυτό που θα μπορούσε να προσφέρει μια χώρα προικισμένη με τόσο φυσικό και πολιτισμικό πλούτο, όσο καμία από τις "ανταγωνίστριες τουριστικές χώρες".

Παρότι ο ξενοδοχειακός τουρισμός είναι η πλέον επιδοτούμενη επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα, δυστυχώς δεν έχει ανταποκριθεί στις σύγχρονες συνθήκες, ανάγκες και απαιτήσεις. Αντί των κοκορομαχιών και των χαμηλού επιπέδου επικλήσεων του τύπου "Δεν δικαιούστε δια να ομιλείτε", θα πρέπει ο ΣΕΤΕ να συνεργαστεί με όλους τους φορείς, εάν πράγματι επιθυμεί την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού και όχι την υπερμεγέθυνση και χωρίς παραγόμενη αξία για το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού κερδοφορία κάποιων ολίγων και υπερεπιδοτούμενων τουριστικών μονάδων".

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο φορείς διαφώνησαν πρόσφατα για την προοπτική περιορισμού των ενισχύσεων για το "all inclusive", με τη ΓΣΕΒΕΕ να τάσσεται υπέρ και τον ΣΕΤΕ κατά. Η Συνομοσπονδία αναφέρει ακόμη ότι:

- O τουρισμός είναι μια μεγάλη και πολύ σημαντική υπόθεση για την Ελλάδα, για να αφεθεί αποκλειστικά η διαχείριση του μόνο σε ένα φορέα που εκπροσωπεί μια συγκεκριμένη κατηγορία επιχειρήσεων που ασχολούνται με τον τουρισμό (πχ. ΣΕΤΕ). Για την δημιουργία ενός βιώσιμου μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης χρειάζονται συνεργασίες και συνέργιες με όλα τα επαγγέλματα που εμπλέκονται στον τουρισμό αλλά πρωτίστως με την τοπική αυτοδιοίκηση , το Υπουργείο Πολιτισμού, το Υπουργείο Υποδομών κ.α.

- Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στον ΣΕΤΕ πώς, όταν υπήρξε συνεργασία με την ΓΣΕΒΕΕ, υπήρξαν και αποτελέσματα. Η παρέμβαση της ΓΣΕΒΕΕ υπήρξε καθοριστική και καταλυτική στην μείωση του δημοτικού φόρου σε 0,5%. Καλούμε τον ΣΕΤΕ να συνεργαστεί μαζί μας, αλλά και με άλλους φορείς και αν πράγματι διαθέτει την τεχνογνωσία που ισχυρίζεται πως διαθέτει να την μεταλαμπαδεύσει και σε μας για το καλό του ελληνικού τουρισμού! Συνεργασία λοιπόν και όχι αλαζονεία αν θέλουμε η χώρα να κάνει ένα βήμα μπροστά.

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails