AdSenseBanner

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Βαλκανικό «χρώμα» αποκτά το φετινό Φεστιβάλ του Άρδα



Βαλκανική «ταυτότητα» επιχειρεί να αποκτήσει το Φεστιβάλ του Άρδα, που διοργανώνεται φέτος, για 16η συνεχή χρονιά, από τις 28 Ιουλίου ως την 1η Αυγούστου, στις Καστανιές Έβρου.

Το πρόγραμμα της «Συνάντησης Νέων Άρδα» θα κορυφωθεί την 1η Αυγούστου, με τις συναυλίες του Γκόραν Μπρέγκοβιτς και του τουρκικού συγκροτήματος «Tatavla Keyfi», που ερμηνεύει παλιά ρεμπέτικα τραγούδια από τον Πειραιά, την Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη. Θα προηγηθούν εμφανίσεις γνωστών ελλήνων καλλιτεχνών, όπως οι Νίκος Πορτοκάλογλου, Νίκος Ζιώγαλας, Γλυκερία, Δήμητρα Γαλάνη, Ελένη Τσαλιγοπούλου και «Μπλε», καθώς και πρωτοεμφανιζόμενων σχημάτων.

Οι συναυλίες θα πλαισιωθούν από παράλληλες εκδηλώσεις, όπως αναρριχήσεις, σεμινάρια, παιχνίδια, τουρνουά σκάκι, τοξοβολία, κανό καγιάκ και ποδηλασία.

Το κόστος του φεστιβάλ ανέρχεται σε 300.000 ευρώ. «Λαμβάνοντας υπόψη μας τη δύσκολη δημοσιονομική κατάσταση, προχωρήσαμε φέτος σε μείωση του κόστους του καλλιτεχνικού προγράμματος κατά 35% σε σχέση με πέρυσι», τόνισε η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Βύσσας και αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ, Κυριακή Μπουρμπά, σε σχετική συνέντευξη Τύπου.

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails