AdSenseBanner

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

ΗΑΤΤΑ: "Αναγκαία τα προγράμματα επιδότησης εργασίας στον κλάδο των τουριστικών γραφείων"


Την πρωτοβουλία για τα προγράμματα επιδότησης εργασίας, που θα υλοποιηθούν μέσω του ΟΑΕΔ, χαιρετίζει ο ΗΑΤΤΑ, ενώ υπογραμμίζει ότι ανάλογη μεταχείριση θα πρέπει να έχει και ο κλάδος των τουριστικών γραφείων, ο οποίος αποτελεί τον κομβικό κρίκο στην παραγωγική τουριστική αλυσίδα και διακινεί τον παγκόσμιο τουρισμό προς τη χώρα μας.

"Σήμερα, τα τουριστικά γραφεία βρίσκονται σε δεινή θέση και η ελληνική πολιτεία δεν έχει λάβει κανένα μέτρο για την υποστήριξή τους. Αντίθετα, μάλιστα, με την αύξηση του ΦΠΑ από 19% σε 23% έχουν δημιουργηθεί ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες για τη λειτουργία των τουριστικών γραφείων, ιδιαίτερα στο πλαίσιο του διεθνούς ανταγωνισμού. Ο κλάδος αναμένει τις ενέργειες της πολιτείας για τη στήριξή του, προκειμένου οι επιχειρήσεις να διατηρήσουν το προσωπικό, αλλά και να αντιμετωπίσουν το κόστος για την εξυπηρέτηση των εποχιακών αναγκών του τουρισμού", σημειώνει ο ΗΑΤΤΑ.

Σημειώνεται ότι τα ανωτέρω προγράμματα αφορούν τη "Διατήρηση 10.000 θέσεων εργασίας, με επιχορήγηση μέρους των εργοδοτικών εισφορών, σε ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας" και "Διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών, για την επαναπρόσληψη 70.000 ανέργων σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, εποχικής και συνεχούς λειτουργίας". Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΗΑΤΤΑ, τα προγράμματα αυτά έρχονται να ενισχύσουν επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τον ελληνικό τουρισμό και εκτιμάται ότι σηματοδοτούν το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τον ελληνικό τουρισμό.

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails