AdSenseBanner

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

ΟΛΠ: Μετατροπή του Εκθεσιακού Κέντρου σε σύγχρονο Ξενοδοχειακό Συγκρότημα 5 αστέρων


Τη μετατροπή του Εκθεσιακού Κέντρου Ο.Λ.Π. Α.Ε. (Παγόδα) στον Άγιο Νικόλαο σε σύγχρονο Ξενοδοχειακό Συγκρότημα 5 αστέρων και σταθμό επιβατών κρουαζιέρας, αποφάσισε οριστικά το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Λ.Π. Α.Ε., εγκρίνοντας την Εισήγηση για την Προκήρυξη Παραχώρησης του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του Ο.Λ.Π. Α.Ε. Γιώργου Ανωμερίτη.

Σύμφωνα με τον κείμενο της Διακήρυξης Διεθνούς Πλειοδοτικού Διαγωνισμού με Ανοιχτή Διαδικασία για τη Μελέτη, Κατασκευή, Ανάπτυξη, Λειτουργία και Εκμετάλλευση του Ξενοδοχειακού Συγκροτήματος:

1. Προβλέπεται περίοδος παραχώρησης 30 ετών με δυνατότητα παράτασης υπό ορισμένες προϋποθέσεις για 5 περαιτέρω έτη.

2. Διατήρηση της αρχιτεκτονικής μορφής της στέγης (Παγόδα) επειδή αυτή έχει καταστήσει το συνολικό κτίριο τοπόσημο για τον Πειραιά.

3. Δυνατότητα τροποποίησης, κατασκευής ή ανακατασκευής ολόκληρου του κτιρίου.

4. Παραχώρηση της έκτασης των 13 στρ., του 4όροφου κτιρίου και της πενταγωνικής αποθήκης.

5. Ο υποψήφιος που θα αναδειχθεί Προσωρινός Ανάδοχος προ της υπογραφής της Σύμβασης Παραχώρησης θα έχει την υποχρέωση σύστασης Ανωνύμου Εταιρείας Αποκλειστικού Σκοπού.

Όπως είναι γνωστό το επενδυτικό αυτό έργο αποτελεί τμήμα του επενδυτικού προγράμματος του Ο.Λ.Π. Α.Ε., το οποίο ενεκρίθη από την Αναπτυξιακή Επιτροπή Πειραιά και την Διυπουργική Επιτροπή, η οποία συνήλθε υπό τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλο τον Μάρτιο στον Πειραιά.

Σημειώνεται ότι στον Πειραιά δεν υφίσταται ξενοδοχειακό συγκρότημα 5 αστέρων, ενώ στα ελκυστικά δεδομένα της επένδυσης θα πρέπει να προστεθούν η θέση του, η γειτνίαση του με το νέο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Πειραιά, η διέλευση και στάθμευση στο παρακείμενο χώρο του monorail καθώς και η λειτουργία στην πλατεία Αγ. Νικολάου υπόγειου σταθμού στάθμευσης αυτοκινήτων 770 θέσεων.

Όπως σημειώνουν φορείς της αγοράς, ένα ακόμα μεγάλο επενδυτικό έργο, ιδιαίτερης σημασίας για την τουριστική ανάπτυξη της Πόλης προκηρύσσεται, δίνοντας νέες δυνατότητες στη λειτουργία της Πόλης ως Πύλης Τουρισμού και Πολιτισμού.

Η σχετική προκήρυξη θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο, θα δημοσιευθεί στο διεθνή τύπο και θα παραδίδεται στους επενδυτικούς οίκους από την προσεχή βδομάδα.

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails