AdSenseBanner

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ


Σημαντικές πρωτοβουλίες για την προβολή και ανάδειξη των τουριστικών προορισμών της, υλοποιεί η Νομαρχία Πειραιά, με στόχο την αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού, την επαρχία της Τροιζηνίας, των Κυθήρων και των Αντικυθήρων. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Νομάρχης Πειραιά, Γιάννης Μίχας, υπογράμμισε ότι «η Νομαρχία με την πρωτοβουλία της να οργανώσει διήμερο εκδηλώσεων στον πεζόδρομο της Κοραή, στο κέντρο της Αθήνας (στάση μετρό Πανεπιστήμιο), στηρίζει έμπρακτα τον ελληνικό τουρισμό και την απασχόληση σε μια δύσκολη, για τη χώρα, οικονομική κατάσταση».

Ο κ. Μίχας έκανε γνωστό ότι αντίστοιχες εκδηλώσεις τουριστικής προβολής θα υλοποιηθούν και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, με τη Θεσσαλονίκη να παίρνει τη σκυτάλη σε αυτόν τον γύρο πολιτισμού και τουριστικής προβολής. Σημείωσε ότι οι συγκεκριμένες δράσεις της Νομαρχίας θα καλυφθούν με ίδια κεφάλαια και κάλεσε τους πολίτες να δώσουν το «παρών» στις εκδηλώσεις, που θα γίνουν στα Νησιά του Αργοσαρωνικού, της επαρχίας Τροιζηνίας, των Κυθήρων και των Αντικυθήρων, με τη συμμετοχή Ελλήνων καλλιτεχνών. Σημειώνεται ότι σε όλες της εκδηλώσεις η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η Νομαρχία Πειραιά, το τελευταίο διάστημα, έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών των νησιών (λιμάνια Αίγινας, Μέθανα, βελτίωση του οδικού άξονα με κατεύθυνση προς τον Πόρο, από Επίδαυρο, κ.ά), γεγονός που αποτυπώνεται και στα στοιχεία επισκεψιμότητας των συγκεκριμένων νησιών.

Ο κ. Μίχας, αφού υπογράμμισε τις πρωτοβουλίες συνεργασίας με τους ντόπιους ξενοδόχους (συμφωνίες για μειώσεις τιμών κ.α), εστίασε στα ανοδικά ποσοστά επισκεψιμότητας, που εμφανίζουν οι προορισμοί αυτοί. Ο Πόρος με το νέο οδικό δίκτυο σε πλήρη λειτουργία (πέραν της Θαλάσσιας οδού) παρουσιάζει αύξηση έως και 15%. Ανοδικά κινούνται και τα νησιά του Αργοσαρωνικού με ποσοστά, που φτάνουν το 5%.

Επιχειρώντας μία πρώτη συνολική εκτίμηση για την επιβατική κίνηση στο Λιμάνι του Πειραιά, ο κ. Μίχας σημειώνει ότι αυτή είναι σε πολύ καλά επίπεδα, ενώ ο Αύγουστος παραδοσιακά κινείται σε υψηλά επίπεδα.

Εκδηλώσεις Νομαρχίας Πειραιά στο κέντρο της Αθήνας (στάση μετρό Πανεπιστήμιο)

Για δύο συνεχείς ημέρες, μέσα από ένα άκρως καλαίσθητο και πλήρως εξοπλισμένο περίπτερο, η Νομαρχία Πειραιά παρουσιάζει στους πολίτες και επισκέπτες της πρωτεύουσας, τις μοναδικές ομορφιές και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των νησιών του Αργοσαρωνικού, της επαρχίας της Τροιζηνίας, των Κυθήρων και των Αντικυθήρων, με στόχο οι τόποι της Νομαρχίας Πειραιά να κερδίσουν το κρίσιμο στοίχημα της φετινής τουριστικής περιόδου.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης εκδήλωσης προβολής, το κοινό της πρωτεύουσας θα έχει, μεταξύ άλλων, την ευκαιρία να ενημερωθεί από το υλικό τουριστικής προβολής της Νομαρχίας Πειραιά, που θα μοιράζεται σε επισκέπτες και διερχόμενους, να παρακολουθήσει στις οθόνες σχετικό spot, να χρησιμοποιήσει σύγχρονες τεχνολογίες για «διαδικτυακές επισκέψεις» στους τόπους της Νομαρχίας, αλλά και να παρακολουθήσει μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις.

Για τη σημερινή, δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων, είναι προγραμματισμένες εμφανίσεις μουσικοχορευτικών συγκροτημάτων. Στις 18.30 θα εμφανισθεί η Ορχήστρα Σαξοφώνων της Νομαρχίας Πειραιά.

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails