AdSenseBanner

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Πράσινο "φως" από ΕΕ για τη συγχώνευση Continental Airlines και United Airlines


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που έχει επιφορτιστεί με τη διασφάλιση του ανταγωνισμού στην Ευρώπη, έδωσε το πράσινο φως για την συγχώνευση των αμερικανικών αεροπορικών εταιριών, Continental Airlines και United Airlines, από την οποία θα προκύψει η μεγαλύτερη στον κόσμο αεροπορική εταιρία.

"Η έρευνα της Επιτροπής επιβεβαίωσε τη συμπληρωματικότητα των δικτύων της United και της Continental στις υπερατλαντικές συνδέσεις μεταξύ του ευρωπαϊκού οικονομικού χώρου και των Ηνωμένων Πολιτειών και το ότι η συγχώνευση δεν θα προκαλέσει πρόβλημα σε καμία από τις συνδέσεις αυτές", ανακοίνωσε η Επιτροπή στις Βρυξέλλες.

Οι δύο αμερικανικές εταιρίες (η United Airlines είναι η τρίτη σε μέγεθος αεροπορική εταιρία στις ΗΠΑ και η Continental Airlines είναι η τέταρτη), ανακοίνωσαν τον Μάιο την πρόθεση να συγχωνευθούν, υπό την ενιαία ονομασία United. Η νέα εταιρία θα έχει δρομολόγια σε 370 προορισμούς σε 59 χώρες, στόλο 700 αεροσκαφών και 87.000 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διενήργησε έρευνα για τη συγχώνευση των δύο εταιριών ώστε να εξασφαλιστεί ότι από τη λειτουργία της νέας εταιρίας δεν θα προκύψουν προβλήματα στις μετακινήσεις επιβατών μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ.

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails