AdSenseBanner

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Ανακοίνωση της Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τη ματαίωση του Προγράμματος Φιλοξενίας Παιδιών της Ελληνικής Διασποράς


Από τη Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με τη ματαίωση του Προγράμματος Φιλοξενίας Παιδιών της Ελληνικής Διασποράς:

«Μόνο ως αναμενόμενη μπορούμε να χαρακτηρίσουμε την είδηση της ματαίωσης του κατασκηνωτικού προγράμματος της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού. Αναμενόμενη καθώς η συνολική διοικητική ανεπάρκεια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ έχει οδηγήσει στην υποβάθμιση της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, τον μόνο κρατικό φορέα που ασχολείται με τον Ελληνισμό της Διασποράς.

Με μία λιτή ανακοίνωση, λίγες ήμερες πριν την άφιξη των παιδιών για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, η Κυβέρνηση έκανε γνωστό ότι αποφάσισε τη μη υλοποίηση του φετινού Προγράμματος Φιλοξενίας Παιδιών της Ελληνικής Διασποράς, λόγω «δημοσιονομικού κόστους». Το πρόγραμμα αυτό πραγματοποιείται ανελλιπώς τα τελευταία 25 και πλέον έτη από τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών και σκοπό έχει τη σύσφιξη των δεσμών των Ελληνοπαίδων της Διασποράς, τόσο με την χώρα καταγωγής τους, όσο και μεταξύ τους.

Η συγκεκριμένη κυβερνητική επιλογή συνιστά απρέπεια απέναντι στα παιδιά και στις οικογένειές τους, γιατί -όπως τονίζει και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων Γ.Γ.Α.Ε. στην από 13-7-2010 ανακοίνωσή του- «εκθέτει την Πολιτεία στα μάτια της Ομογένειας, γεμίζει απογοήτευση τα παιδιά που θα λάμβαναν μέρος και φέρνει τους γονείς τους σε δύσκολη θέση ανατρέποντας τον οικογενειακό τους προγραμματισμό».

Αποδοκιμάζουμε τη συγκεκριμένη επιλογή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της ηγεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών. Υπενθυμίζουμε ότι το κατασκηνωτικό πρόγραμμα διπλασιάστηκε επί ημερών Νέας Δημοκρατίας, στο πλαίσιο της στρατηγικής ενδυνάμωσης των δεσμών με τους Απανταχού Έλληνες. Μια στρατηγική που αποτελεί συνειδητή πολιτική επιλογή και της νέας ηγεσίας του κόμματος, όπως αποδείχθηκε και με τη διοργάνωση του 1ου Συνεδρίου Οικουμενικού Ελληνισμού, που πραγματοποιήθηκε στις 24 Ιουνίου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων οργανώσεων και φορέων της Ομογένειας.

Ειδικά σε μία κρίσιμη εθνική στιγμή, όπου χρειαζόμαστε όλες τις δυνάμεις του Ελληνισμού, προκειμένου να ανασυνταχθούμε ως χώρα, το εν λόγω πρόγραμμα -το οποίο δεν χρειαζόταν και μεγάλο κόστος προκειμένου να υλοποιηθεί -ήταν επιβεβλημένο να πραγματοποιηθεί. Πολλώ μάλλον που είχε οργανωθεί πλήρως, για μία ακόμα χρονιά, από την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού. Ο τρόπος της ματαίωσής του γεμίζει απογοήτευση τα παιδιά και τις οικογένειές τους και αναδεικνύει το διοικητικό έλλειμμα και την έλλειψη στρατηγικής και ευαισθησίας από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Καλούμε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να καλύψει άμεσα την κενή θέση της ηγεσίας της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών και να αποκαταστήσει τη διοικητική λειτουργία της κρίσιμης αυτής υπηρεσίας για την Ομογένεια».

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails